We are hiring!

Verzamelaars­platform

Vul uw gegevens aan
, u kunt nog niet meebieden op onze veilingen.
Click to close complete profile header bar
Vul mijn gegevens aan
Bijna klaar! Uw registratie moet worden afgerond voordat u uw eerste bod kan plaatsen.
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

How can I manage my collection and wish list?

Hoe beheer ik mijn verzameling en zoeklijst?

1

Als je het nog niet hebt gedaan, registreer je dan gratis als gebruiker van Catawiki en log eerst in.

2

Zoek een item dat in jouw verzameling zit. Dit kan via de rubrieken op de homepage of via de zoekbalk bovenaan iedere pagina.

3

Klik op het item in de fotogalerij. Je komt nu op de pagina met de gegevens van het item. Gebruik het toevoegvlak aan de rechterkant. Voeg het item met dit vlak toe aan je verzameling waarbij je verplicht de conditie moet kiezen. Je kunt ook andere kenmerken invoeren. Alleen het invoerveld "conditie" is zichtbaar voor anderen.

Add item to collection

Herhaal stappen 2 en 3 tot je je hele verzameling in kaart hebt gebracht. Als je items wilt toevoegen die nog niet in de catalogus voorkomen dan kun je ze eerst toevoegen door in het juiste verzamelgebied te kiezen voor de knop "Item toevoegen aan catalogus" (in de linkerkolom).

Via de optie "Mijn Verzamelingen" in de menubalk bovenin kun je je verzamelingen bekijken. Je kunt eigen afbeeldingen van items toevoegen in Mijn Verzamelingen als je daar op een item klikt.

Veelgestelde vragen over verzameling en zoeklijst

Hoe ontvang ik een email bericht wanneer er een ontbrekend item uit mijn verzameling geplaatst wordt?

Je kunt ook een zoeklijst bijhouden met de items die je nog niet hebt maar wel graag zou willen hebben. Dit doe je op dezelfde manier als het bijhouden van je verzameling. Je kiest daarvoor in het toevoegvlak dan voor toevoegen aan je zoeklijst. Je kiest de conditie waarin het item minimaal moet verkeren. Je krijgt meteen bericht zodra een item dat jij zoekt wordt aangeboden in een shop. In ‘Mijn Verzamelingen’ kun je je zoeklijst bekijken met de optie "Zoeklijst" in de linkerkolom. Je ziet dan de zoeklijst van de rubriek die je in de linkerkolom hebt geselecteerd.


Naar boven

Hoe krijg ik mijn zoeklijst op mijn smartphone?

Via de speciale mobiele versie m.catawiki.nl heb je je zoeklijst altijd bij je. Zo hoef je nooit meer dingen dubbel te kopen dankzij je up to date zoeklijst op je smartphone.

Zie ook: voordelen van een verzameling bijhouden op Catawiki.


Naar boven

Hoe geef ik in "Mijn Profiel" meer informatie over mijn verzameling?

In Mijn Profiel kun je wat vertellen over je verzameling. Bezoekers leren zo meer over jouw verzameling en wie je bent. Dit kan helpen bij het leggen van contacten met andere verzamelaars. Ook kun je een profielplaatje toevoegen of kiezen uit de fotogalerij. Iedere dag kiezen we een verzamelaar van de dag. Om daarvoor in aanmerking te komen moet je een eigen profielplaatje (liefst een foto) toevoegen en iets over je verzameling schrijven. Je verzameling is standaard te bekijken door andere gebruikers. Eventueel kun je in Mijn Profiel aangeven dat je verzameling Privé is en daarmee niet zichtbaar voor anderen.

Kies een duidelijk profielplaatje en kom in aanmerking voor verzamelaar van de dag.

Profielplaatje voorbeeld of: Profielplaatje voorbeeld


Naar boven

Hoe kan ik veel items in één keer toevoegen (bulk toevoegen)?

Wanneer je een jaargang losse nummers Donald Duck wil verkopen, is het handig om dit in 1 keer te doen. Ga hiervoor naar de catalogus en zoek de serie op die je wilt toevoegen. Je kunt vinkjes zetten bij de items in de catalogus. Je doet dit per pagina. Als je de vinkjes op een pagina hebt gezet dan klik je op de knop "Bulk toevoegen aan verzameling, shop of zoeklijst" in de linkerkolom.

Bulk toevoegen

Vervolgens kun je aangeven waar je het aan wilt toevoegen. Kies "Shop" en geef een verkoopprijs aan. Voor die verkoopprijs worden de geselecteerde items dan individueel te koop gezet tenzij je bij "Aanbieden als" kiest voor "Combinatie-aanbieding" (zie voor uitleg daarover hieronder). In je shop kun je altijd van enkele items de verkoopprijs nog bijstellen als die een afwijkende prijs hebben.

Bulk upload Screen

Let op: als je kiest voor "Bulk toevoegen" zonder vinkjes te zetten, dan wordt de hele selectie (alle items van alle paginanummers die je onderaan de pagina ziet !) toegevoegd. Als je bijvoorbeeld naar "Donald Duck (tijdschrift)" toe gaat en meteen "Bulk toevoegen" kiest, dan voeg je in een keer alle jaargangen van 1952 tot nu in losse nummers. Kies je eerst een jaargang in de linkerkolom en dan "Bulk toevoegen", dan voeg je alleen die jaargang toe. In je shop kun je na een bulk toevoeg actie eventueel per stuk die items verwijderen die je nog niet hebt. Dat is handig als je veel van een bepaald verzamelgebied hebt, maar net niet alles.


Naar boven

Hoe kan ik mijn verzameling naar Excel exporteren?

In Mijn Verzamelingen kun je met de optie "Exporteren" in de linkerkolom, je verzameling ook naar je eigen PC exporteren. De belangrijkste velden worden dan in Excel gezet. De Excel bestanden die Catawiki aanmaakt zijn bedoeld voor Excel 2003 of recenter en werken zowel op een PC als op een Mac.


Naar boven

Hoe kan ik mijn verzamelingen beheren?

Via de optie "Mijn Verzamelingen" in de menubalk bovenin kun je je verzamelingen beheren. Alle items die je aan je verzamelingen hebt toegevoegd kun je hier beheren. Bij ieder item in de catalogus zie je aan de rechterzijde een vlak waarmee je het kunt toevoegen aan je verzameling. Kies bovenin het vlak de optie "verzameling" en niet "shop". Door te klikken op toevoegen voeg je het item toe aan je verzameling. Alleen het invoerveld "conditie" is zichtbaar voor anderen. Als je items hebt die nog niet in de catalogus voorkomen dan kun je ze eerst toevoegen door in het juiste verzamelgebied te kiezen voor "Item toevoegen".


Naar boven

Hoe voeg ik iets toe aan mijn verzamelingen?

Bij ieder item in de catalogus zie je aan de rechterzijde een vlak waarmee je het kunt toevoegen aan je verzameling. Door te klikken op toevoegen voeg je het item toe aan je verzameling. Kies bovenin het vlak de optie "verzameling" en niet "shop". Alleen het invoerveld "conditie" is zichtbaar voor anderen. Als je items hebt die nog niet in de catalogus voorkomen dan kun je ze eerst toevoegen door in het juiste verzamelgebied te kiezen voor "Item toevoegen".


Naar boven

Welke waardes worden weergegeven in mijn verzamelingen?

Je ziet in de fotogalerij de cataloguswaarde die hoort bij de conditie van je item. Als je dat wilt kun je in het item onder "Eigen exemplaar" ook bijhouden voor welk bedrag je het zelf gekocht hebt.


Naar boven

Kan ik gegevens van mijn eigen items invoeren?

Ja. Je kunt bij ieder item onder "Eigen exemplaar" bijhouden wanneer je het gekocht hebt en voor welk bedrag. Ook kun je eigen notities toevoegen.


Naar boven

De algemene kenmerken van een item in mijn verzamelingen kloppen niet.

Kenmerken van items komen uit de catalogus. Als je ze in de catalogus wijzigt, zijn ze ook meteen verandert bij het item in je verzamelingen.


Naar boven

Hoe voeg ik een eigen foto van mijn item toe?

Als je naast de foto's in de catalogus ook eigen foto's van jouw item wilt plaatsen dan kan dan onder "Eigen afbeeldingen".


Naar boven

Hoe kan ik gegevens van mijn items veranderen?

Klik in Mijn Verzamelingen op het item. Onder het label "Eigen exemplaar" kun je de gegevens van je item wijzigen. Klik daarna op de Wijzigen knop.


Naar boven

Hoe kan ik items uit mijn verzamelingen verwijderen?

Klik in Mijn Verzamelingen op het rode kruisje rechtsboven de afbeelding van het te verwijderen item. Ook kun je in Mijn Verzamelingen op het item klikken. Onder het label "Eigen exemplaar" kun je door klikken op de Verwijderen knop het item uit je verzamelingen verwijderen.


Naar boven

Wat is 3D slideshow?

Hiermee kun je een hele mooie 3D tocht maken door je verzameling. Probeer het maar eens en verbaas je hoe fantastisch dit werkt! Je moet er misschien wel een plugin voor downloaden als je die nog niet hebt.


Naar boven

Hoe verplaats ik iets van mijn verzamelingen naar mijn shop?

Klik in Mijn Verzamelingen op het item. Onder het label "Eigen exemplaar" kun je met de optie "Plaats in:" kiezen voor Shop.


Naar boven

Welke versie van Excel wordt ondersteund voor het exporteren van je verzameling?

De Excel bestanden die Catawiki aanmaakt als je je eigen verzameling exporteert zijn bedoeld voor Excel 2003 of recenter en werken zowel op een PC als op een Mac.


Naar boven