Inspiratie

Spijkerbroeken Kate Moss, Mick Jagger, Ryan Gosling en 100 andere celebrities geveild

Een door je favoriete celebrity gedragen spijkerbroek kopen, die ook nog eens beschilderd is met prachtig artwork én het goede doel steunen? Dat kan! 100 wereldberoemde filmsterren, artiesten en modellen doken in hun kledingkast en doneerden hun favoriete spijkerbroek voor het 'Jeans for Refugees' project. Een wereldwijde artistieke samenwerking gewijd aan het helpen van vluchtelingen over de hele wereld. Welke celebs hun jeans doneerden? Lees snel verder.

De Amerikaanse kunstenaar Johny Dar is de iniatiefnemer van dit geweldige project. Maar liefst 100 wereldberoemde celebrities doneerden een door hun gedragen spijkerbroek voor het project. Bijzonder is dat elke jeans door Johny Dar met de hand wordt beschilderd tot een uniek exemplaar. De volledige opbrengst van de veiling zal ten goede komen van het International Rescue Committee voor vluchtelingen wereldwijd. Onder andere Kate Moss, Mick Jagger, Ryan Gosling, Woody Allen, Elton John, Naomi Campbell, Ozzy Osbourne, Emma Watson en de Nederlandse Lara Stone doneerden hun spijkerbroek.

Van spijkerbroek tot kunstwerk
De Amerikaanse Johny Dar bewerkt elke jeans met verschillende technieken tot een exclusief en uniek exemplaar. Zo bied je dus niet alleen mee op een door een beroemdheid gedragen spijkerbroek, het is ook nog eens een uniek object waar maar 1 exemplaar ter wereld van te vinden is. De met de hand beschilderde broeken kunnen overigs nog steeds gewoon gedragen worden. Juist dat maakt de veiling extra bijzonder.

100 beroemdheden, 100 dagen
Maar liefst 100 wereldberoemde filmsterren, artiesten en modellen doneerden een spijkerbroek. Van Mick Jagger, Ryan Gosling, Kate Moss, Pink, Naomi Campbell en Ozzy Osbourne tot aan onze eigen Nederlandse Lara Stone. De lijst met beroemde namen is eindeloos.

De veiling loopt 100 dagen en is vandaag gestart met 15 beroemde spijkerbroeken elke week zullen daar jeans aan toegevoegd worden. Deze week kan er o.a. geboden worden op de spijkerbroek van Sharon Stone, Pink, Emma Watson, Eva Longoria en Kate Moss. Welke beroemde spijkerbroeken volgende week aan de veiling toegevoegd worden kunnen we nog niet zeggen. Johny Dar werkt namelijk elke dag aan dit project, nog niet alle spijkerbroeken zijn dus beschilderd.



        Spijkerbroek Emma Watson                         Spijkerbroek Eva Longoria                           Spijkerbroek Pink

Bezoek onze speciale informatiepagina om meer te lezen over het verhaal achter de veiling en het goede doel. Houd onze veiling elke week goed in de gaten om te ontdekken welke beroemde spijkerbroeken nog meer op de veiling opduiken.

De veiling sluit zondag 30 oktober vanaf 20.00 uur en is te bekijken via onderstaande link.

Maak je gratis account aan
Bij Catawiki zul je iedere week versteld staan van de indrukwekkende en bijzondere objecten die aangeboden worden. Registreer je vandaag en ontdek onze wekelijkse veilingen, die door ons team van gespecialiseerde experts worden samengesteld.
Deel dit artikel
Close Created with Sketch.
Nog niet geregistreerd?
Door gratis een Catawiki-account aan te maken, kun je bieden op onze 75.000 bijzondere objecten die iedere week geveild worden.
Registreer nu