×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Highland Whisky (402 items)

Standaard | Gerelateerd (71)

Thumb2_723408b0-2be1-012f-b244-0050569439b1

  • Toevoegen Item aan catalogus
  • Bulk_add_button2

Highland Whisky (330 geselecteerd van 402)

De Highlands zijn bergachtige gebieden met veel heldere beekjes, met heide begroeide heuvels en de groene Schotse valleien. Het is een gebied waarin zich vele distilleerderijen bevinden en het is een groot uitgestrekt gebied. Hoewel de Speyside en de Is Lees verder

1 2 3 ... 9 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 330 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Highland Whisky

7c8ccd00-57e3-0130-974d-005056960006
Aantal items
402
Aantal curiosa items
Gerelateerd (71)
Oudste item
The Edradour 20 y.o. (1985)
Nieuwste item
Glen Keith 1992 (2014)
Duurste item
Oban 18 y.o. (€ 400,00)

De Highlands zijn bergachtige gebieden met veel heldere beekjes, met heide begroeide heuvels en de groene Schotse valleien. Het is een gebied waarin zich vele distilleerderijen bevinden en het is een groot uitgestrekt gebied. Hoewel de Speyside en de Islands formeel ook tot de Highlands behoren, worden ze doorgaans als aparte malt regio's beschouwd, zo ook op Catawiki. De overige subregio's worden onder de Highlands geregistreerd.

*Subregio's in de Highlands:*

Northern Highland Malts: zijn vol van smaak, hebben een zilt tintje en smaken zoet. Ze hebben uiteenlopende en subtiele karakters met een rijke zachtheid en volheid. Toch kunnen ze tegelijkertijd een droge "peatiness" of een delicate geur vertonen. Ze hebben doorgaans een hoge intensiteit met subtiele eigenschappen, soms droog, soms licht rokerig. Operationele distilleerderijen in dit gebied zijn: Glen Ord, Balblair, Clynelish, Dalmore, Glenmorangie, Pulteney en Teaninich. Ontmanteld zijn: Brora,

Western Highland Malts: dit deel van de highlands kent van oudsher een lage distilleerderij dichtheid. Op het moment zijn alléén Oban, Glenlochy, Loch Lomond en Ben Nevis operationeel. De whisky's zijn zacht en vol, soms rokerig en peperig. De smaak varieert enorm per leeftijd. Ontmanteld zijn:

Eastern Highland Malts: zijn afkomstig uit het gebied tussen de Noordzee en Speyside. Veelal "full-bodied" neigen zij naar een droge, geurige en zoet-fruitige smaak, gecombineerd met een tikkeltje rokerigheid. Operationele distilleerderijen zijn: Ardmore, Glencadam, Glenesk, Glen Garioch, Old Fettercairn en Royal Lochnagar. Ontmanteld zijn: Glenugie, Glenury Royal, Lochside en Nort Port.

Perthshire Malts: lijken karakteristiek het meeste op de Lowlands whisky's. De smaak is doorgaans middelmatig-zoet, zuiver met een fruitige, weinig complexe en lichte "body". Operationele distilleerderijen zijn: Glenturret, Blair Athol, Tullibardine, Glengoyne en Edradour.

Invoerdatum
13-02-2013 07:08:22
Ingevoerd door
1955-chevy