Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Forsyth, Frederick boeken (197 geselecteerd van 197)

Frederick Forsyth is een Engelse schrijver.Hij werd geboren in Groot-Brittannië in Ashford, Kent. Lees verder

1 2 3 ... 5 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 197 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Forsyth, Frederick

Ea86c4ba-bb36-11e4-934e-2175a40d09dc
Volledige naam
Frederick Forsyth
Geboren
Ashford , 25 augustus 1938
Aantal items
197
Oudste item
Der Schakal (1971)
Nieuwste item
De prediker (2013)
Duurste item
Nachtdienst (€ 20,00)

Frederick Forsyth is een Engelse schrijver.Hij werd geboren in Groot-Brittannië in Ashford, Kent. Hij werd geplaatst op de Engelse Tonbridge School, een kostschool die deel uitmaakt van de Etongroup. Na Tonbridge studeerde Forsyth aan de Universiteit van Granada in Spanje. Na vijf maanden staakte hij zijn studie en keerde terug naar Engeland. In mei 1956 sloot hij zich op zijn negentiende aan bij de RAF als een van de jongste piloten. In 1958 zwaaide hij af en werd journalist bij de "Eastern Daily Press" in Norfolk.

In 1961 ging hij bij Reuters werken, eerst in Parijs en later in Oost-Europa. In 1965 keerde hij terug naar Engeland en werd verslaggever voor de BBC. Forsyth verbleef van juli tot september 1967 in Biafra en versloeg de oorlog voor zijn werkgever.Daarna ging hij weer als freelance correspondent werken en versloeg voor de "Eastern Daily Press", "Evening Standard" en "Time magazine" oorlogsconflicten. Zijn ervaring met het conflict in Biafra verwerkte hij in zijn boek “The Biafra story” dat in 1969 verscheen.

In 1970 keerde hij weer terug naar Engeland. Hij begon te werken aan een roman over een huurmoordenaar die in opdracht van de OAS een aanslag wil plegen op president De Gaulle. Forsyth gebruikte voor zijn roman de kennis die hij had opgedaan toen hij als correspondent voor Reuters in Parijs werkte. De OAS of "Organisation de l'Armée Secrète" pleegde tussen 1961 en 1963 ruim duizend aanslagen in Frankrijk. De groepering wilde hiermee voorkomen dat Algerije zich zou afscheiden van Frankrijk. Hun grootste tegenstander was De Gaulle op wie drie aanslagen zijn gepleegd. Forsyth plaatst ‘zijn’ aanslag in 1963. Hij schreef het boek in vijfendertig dagen en hij verwerkte een groot aantal zaken in het boek die zijn gebaseerd op zorgvuldig onderzoek. Forsyth introduceerde hiermee een thriller die lijkt op een documentaire. Elk feitje is gecontroleerd, elke straat, plein, regeringsinstelling of functionaris klopt. Ondanks al deze moeite werd het boek aanvankelijk geweigerd totdat uitgeverij Hutchinson het manuscript aankocht en uitgaf onder de titel "The Day of the Jackal". Het boek werd een bestseller en is inmiddels twee keer verfilmd.

Na “The Day Of The Jackal” schreef Forsyth nog een groot aantal romans en verhalenbundels, waarbij zijn voorliefde voor feiten wordt vermengd met spannende, thrillerachtige verhalen. Zo verwerkte hij zijn ervaringen met de wereld van de huurlingen in "The Dogs of War" uit 1974. Ook zijn andere werk zit vol met gedegen research die zijn verhalen uiterst geloofwaardig maken ook al zijn ze voor honderd procent fictie. Zo interviewde hij bij de voorbereiding van "The Devil’s Alternative" uit 1979 de toenmalige premier van Nederland Dries van Agt om te weten te komen hoe de Nederlandse regering zou optreden bij de gijzeling van een olietanker. Veel romans van Forsyth zijn vertaald in verschillende talen en een groot aantal is inmiddels verfilmd.

Invoerdatum
23-02-2015 08:34:32
Ingevoerd door
Humphrey56