Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Daudet, Alphonse boeken (40 geselecteerd van 40)

Alphonse Daudet (Nîmes, 13 mei 1840 - Parijs, 17 december 1897) was een Frans schrijver. Toen hij zeven jaar oud was, verhuisde hij om tragische redenen naar Noord-Frankrijk. Hij heeft er gewoond aan het Place des Vosges 8 in Parijs. Door zijn gedwongen v Lees verder

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Daudet, Alphonse

Volledige naam
Alphonse Daudet
Geboren
Nîmes , 13 mei 1840
Nationaliteit
Frans
Overleden
Parijs , 17 dec 1897
Aantal items
40
Oudste item
Les amoureuses (1858)
Nieuwste item
Als een God in Frankrijk (2001)
Duurste item
L'Immortel. 1888 (€ 40,00)

Alphonse Daudet (Nîmes, 13 mei 1840 - Parijs, 17 december 1897) was een Frans schrijver. Toen hij zeven jaar oud was, verhuisde hij om tragische redenen naar Noord-Frankrijk. Hij heeft er gewoond aan het Place des Vosges 8 in Parijs. Door zijn gedwongen vertrek uit het zuiden op jonge leeftijd heeft Daudet waarschijnlijk altijd een geromantiseerde hang gehouden naar de Provence.

Félibrige:

Daudet raakte bevriend met de Zuidfranse schrijver Frédéric Mistral en trad toe tot diens Félibrige, een genootschap van schrijvers en dichters, die gezamenlijk het Occitaans, de oude taal van Zuid-Frankrijk, nieuw leven wilden inblazen.

Fontvieille:

Daudet heeft enkele malen bij zijn familie op het kasteeltje Montauban in het dorp Fontvieille in Zuid-Frankrijk gelogeerd, reden waarom Fontvieille ('de oude bron') niet alleen een standbeeld van Daudet heeft, maar ook diverse winkels kent, die naar hem zijn genoemd.

Molen:

Hoewel in Fontvieille diverse molens stonden, heeft hij ondanks zijn verhalenbundel "Les lettres de mon moulin" (vertaald als: De brieven uit mijn molen), nooit in een door hem zo begeerde molen gewoond.

Mate van bekendheid:

Daudet heeft niet de grote bekendheid en populariteit gekend als zijn vriend Mistral. Toch wordt Daudet wel de ambassadeur van de Provence genoemd, en zijn ook naar hem in Frankrijk straten en scholen genoemd.

Verhalen:

Enkele verhalen van zijn hand zijn:

Le petit chose; Les amoureuses; Les douaniers ; Les lettres de mon moulin (verzameling); Tartarin de Tarascon.

Invoerdatum
02-04-2013 06:52:39
Ingevoerd door
Jilles
Laatst gewijzigd op
02-04-2013 18:44:35
Laatst gewijzigd door
vertigo