Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Hosseini, Khaled boeken (28 geselecteerd van 29)

Khaled Hosseini is een Amerikaanse schrijver en arts van Afghaanse afkomst. Lees verder

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Hosseini, Khaled

57a09ff2-facb-11e4-9039-5d2ee91f8dfe
Volledige naam
Khaled Hosseini
Geboren
Kabul , 4 maart 1965
Aantal items
29
Aantal curiosa items
Gerelateerd (1)
Oudste item
De vliegeraar (2003)
Nieuwste item
And the mountains echoed (2014)
Duurste item
De vliegeraar (€ 12,00)

Khaled Hosseini is een Amerikaanse schrijver en arts van Afghaanse afkomst. Zijn vader was werkzaam bij het Afghaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, zijn moeder was een lerares op een middelbare school voor meisjes in Kabul. In 1970 zond het ministerie de familie uit naar Teheran (Iran) waar zijn vader voor de Afghaanse ambassade ging werken. In 1973 ging zijn hele familie terug naar Kabul. In 1976 vond zijn vader een baan in Parijs (Frankrijk). In 1978 vond er een bloedige staatsgreep plaats in het thuisland, waarbij de communisten aan de macht kwamen. Hierop besloot vader Hosseini om niet meer terug te keren naar Afghanistan, maar om politiek asiel aan te vragen in de Verenigde Staten. Rond 1980 vestigde de familie zich in San José, Californië. Omdat ze met weinig middelen de oversteek gemaakt hadden, leefden ze een korte periode in de bijstand.

Khaled Hosseini behaalde zijn middelbare school diploma in 1984 en ging studeren aan de Santa Clara-universiteit, waar hij vier jaar later zijn bachelor biologie behaalde. In 1989 ging hij geneeskunde studeren aan de Universiteit van San Diego, waar hij zijn titel als "Doctor of Medicine" verdiende. Hij voltooide zijn opleiding tot internist bij het Cedars-Sinai Medisch Centrum in Los Angeles in 1996.

Als kind las Hosseini enorm veel, van Perzische literatuur tot vertalingen van buitenlandse romans, van Alice in Wonderland tot de misdaadverhalen van Mickey Spillane. Zijn herinneringen aan een vreedzaam Afghanistan, voor de inmenging van de Sovjet-Unie en zijn persoonlijke ervaringen met de etnische Hazara-bevolking waren de inspiratie voor zijn eerste roman "De vliegeraar". Ook in zijn tweede roman, "Duizend schitterende zonnen", heeft hij delen uit zijn leven verwerkt.

Invoerdatum
15-05-2015 06:26:39
Ingevoerd door
Humphrey56