Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Fowles, John boeken (29 geselecteerd van 29)

John Robert Fowles was een Engelse romanschrijver en essayist. Lees verder

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Fowles, John

0ad8f21e-103c-11e6-8369-7dce7ec70c1c
Volledige naam
John Fowles
Geboren
Leigh-on-Sea , 31 maart 1926
Overleden
Lyme Regis , 5 november 2005
Aantal items
29
Oudste item
De verzamelaar (1963)
Nieuwste item
De Verzamelaar (2005)
Duurste item
De Magiër (€ 10,00)

John Robert Fowles was een Engelse romanschrijver en essayist. Fowles werd geboren als zoon van sigarenhandelaar Robert J. Fowles en onderwijzeres Gladys Richards. Na zijn eerste opleiding genoten te hebben aan "Bedford School" en "Edinburgh University", studeerde hij aan "New College", onderdeel van de Universiteit van Oxford. Hij studeerde hier Frans en Duits. Het zwaartepunt van zijn studie kwam uiteindelijk bij Frans te liggen. Na zijn studietijd ging Fowles als docent lesgeven in Frankrijk, Griekenland en Engeland. Door het succes van zijn eerste roman kon hij zich toe gaan leggen op het schrijverschap.

In 1968 ging Fowles in het graafschap Dorset te Lyme Regis wonen. Het zou het decor worden voor zijn roman The French Lieutenant's Woman, waarin vooral het havenhoofd "The Cobb" nadrukkelijk aanwezig is. In 1981 werd het boek verfilmd met een scenario van de Britse toneelschrijver en latere nobelprijswinnaar Harold Pinter. De film werd genomineerd voor een Oscar.

Fowles gaf ooit te kennen dat hij erg onder de indruk was van nouveau roman schrijver Alain Robbe-Grillet. Zelf staat hij bekend om zijn invloed op het Postmodernisme. John Fowles stierf in zijn woonplaats Lyme Regis, na een lang ziekbed.

Invoerdatum
02-05-2016 08:01:15
Ingevoerd door
Humphrey56