Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Makine, Andreï boeken (6 geselecteerd van 6)

Andreï Makine is een Frans schrijver van Russische afkomst. Lees verder

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Makine, Andreï

8e784f16-ec74-11e5-9e5b-0d76e90ef064
Volledige naam
Andreï Makine
Geboren
Krasnojarsk , 10 september 1957
Aantal items
6
Oudste item
Olga (1995)
Nieuwste item
Requiem voor Rusland (2002)
Duurste item
Le testament français (€ 9,00)

Andreï Makine is een Frans schrijver van Russische afkomst. Hij publiceerde ook een aantal romans onder het pseudoniem Gabriel Osmonde.

Makine werd geboren in Krasnojarsk en groeide op in Penza. Hij leerde al vroeg Frans van zijn uit Frankrijk afkomstige grootmoeder en schreef al op jonge leeftijd gedichten in het Russisch zowel als het Frans. Makine studeerde onder andere filologie en filosofie in Tver, Moskou en Novgorod.

In 1987 reisde hij naar Frankrijk in het kader van een uitwisselingsprogramma voor docenten en besloot er asiel aan te vragen. Sindsdien leeft hij als schrijver in Parijs.

In maart 2016 werd Makine verkozen tot lid Van de "Académie française". Hij is daarmee het jongste lid dat ooit werd verkozen.

Na de teleurstellende ontvangst van zijn eerste romans, brak Makine in 1995 door met zijn grootse roman Le Testament Français, waarvoor bij de prestigieuze "Prix Goncourt", de "Prix Goncourt des lycéens" en de "Prix Médicis" ontving. In Het Franse testament vertelt een grootmoeder haar kleinzoon tijdens de Russische winters fascinerende verhalen over het mythische Frankrijk van haar jeugd. Zijn teleurstelling is groot als hij later ontdekt dat het echte Frankrijk heel anders is dan hij dacht. Leven tussen twee werelden stelt hem echter in staat de dingen beter te zien.

Veel waardering kreeg Makine ook voor zijn Requiem pour l'Est (2000), waarin een ex-spion vertelt van en terugblikt op het leven van zijn vader en grootvader en zo een prachtig beeld schetst van het Rusland in de vorige eeuw, ingenieus gekoppeld aan een spannende zoektocht naar zijn verdwenen vriendin.

Makine paart in zijn romans veelal nostalgie, mooie natuurbeschrijvingen en filosofische beschouwingen aan een spannende verhaallijn, hetgeen boeiende romans oplevert, voor een relatief breed publiek. Zijn werken zijn in vele landen vertaald, nagenoeg allemaal ook in het Nederlands.

Invoerdatum
17-03-2016 19:15:05
Ingevoerd door
Humphrey56