Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Jong, Erica boeken (17 geselecteerd van 17)

Erica Jong (geboren Mann) is een Amerikaanse schrijver en docent, best bekend voor haar fictie en poëzie en in het bijzonder voor haar roman uit 1973 "Fear of Flying". Lees verder

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Jong, Erica

Volledige naam
Erica Jong
Geboren
New York City , 26 maart 1942
Aantal items
17
Oudste item
Fear Of Flying (1973)
Nieuwste item
Het ritsloze nummer (2006)
Duurste item
Het ritsloze nummer (€ 7,50)

Erica Jong (geboren Mann) is een Amerikaanse schrijver en docent, best bekend voor haar fictie en poëzie en in het bijzonder voor haar roman uit 1973 "Fear of Flying". Het boek werd beroemd voor zijn controversiële houding ten opzichte van de vrouwelijke seksualiteit en was prominent voor de ontwikkeling van de Tweede Feministische Golf. Volgens de "Washington Post", zijn er meer dan 20 miljoen exemplaren wereldwijd verkocht.

Zij studeerde in 1963 af aan het "Barnard College" met een MA (1965) in de 18e-eeuwse Engelse literatuur aan de Columbia University.

Jong groeide op in New York City. Ze is de middelste dochter van Seymour Mann (geboren Nathan Weisman) en Eda Mirsky. Haar vader was een zakenman van Poolse joodse afkomst die een bedrijf had van geschenken en woonaccessoires dat bekend stond als "een van de meest geprezen makers van collectible porseleinen poppen". Haar moeder werd geboren in Engeland van een Russisch-joodse immigrantenfamilie. Zij was een schilder en textieldesigner die ook poppen voor het bedrijf van haar man ontwierp.

Jong leefde gedurende drie jaar (van 1966 tot 1969) in Heidelberg, Duitsland, met haar tweede man, op een legerbasis. Ze was een frequente bezoeker van Venetië en schreef over die stad in haar roman "Shylock's Daughter".

In 2007 werd haar literaire archief overgenomen door de "Columbia University" in New York.

Jong wordt genoemd in het nummer van Bob Dylan "Highlands". Jong steunt LGBT-rechten (Lesbische, Gay, Bisexuele en Transgender) en de legalisering van het homohuwelijk en ze beweert dat "een gay huwelijk een zegen is en niet een vloek. Het bevordert de stabiliteit en de familie. En het is zeker goed voor kinderen."

Invoerdatum
21-10-2015 13:13:24
Ingevoerd door
Humphrey56