Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

King, Stephen boeken (807 geselecteerd van 867)

Stephen Edwin King (Portland, Maine, 21 september 1947) is een Amerikaanse schrijver die het meest bekend is door zijn horrorverhalen. Zijn boeken zijn zeer populair, en komen voor op lijsten van best verkochte boeken, zowel van fictie als non-fictie. Lees verder

1 2 3 ... 21 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 807 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

King, Stephen

20512dde-1ee3-11e3-9c8b-a8e6cd057bd2
Volledige naam
Stephen King
Pseudoniemen
Richard Bachman, John Swithen
Geboren
Portland (Maine' USA , 21-09-1947
Nationaliteit
Amerikaans
Specifiek beroep
Auteur
Aantal items
867
Aantal curiosa items
Gerelateerd (60)
Oudste item
Carrie (1974)
Nieuwste item
Dodelijk dilemma (2017)
Duurste item
De beproeving (€ 40,00)

Stephen King? Nooit van gehoord? Vast wel! Een van deze verflimingen zegt je vast wel iets... Misery, Stand by me, The Shawshank Redemption, The Green Mile met Tom Hanks in de hoofdrol. Cujo, Christine, Dreamcatcher, Dead Zone, IT met clown Pennywise, Carrie, Under the Dome of Haven (tv/series) en ook The Stand zijn allemaal gefilmd naar aanleiding van een boek van deze man.

Het begon ooit met zijn vrouw Tabitha die het script van Carrie uit de prullenbak viste, en nu - zo'n kwart eeuw later - kan King ons nog steeds verrassen. Het gaat om het verhaal, niet om de verteller, zegt King. Maar in dit geval verdient de verteller zeker de eer die hem toekomt.

`It's the story, not he who tells it.' is die bescheiden uitspraak staat op naam van Stephen King, toch de meest succesvolle schrijver van horrorliteratuur ter wereld. Hij had een arme jeugd, woonde na zijn afstuderen in een stacaravan met vrouw en twee kinderen, had allerlei slecht betaalde baantjes en geen cent te makken, toen de Amerikaanse droom voor hem waarheid werd. Nu is King een begrip: zijn boeken komen in miljoenenoplagen uit, de rechten erop gaan voor recordbedragen over in andere handen, en van geen enkele andere nog levende schrijver zijn zoveel verhalen verfilmd. King schreef onder twee pseudoniemen nog meer verhalen John Swift en Richard Bachman. Hij is een enorme fan van The Red Socks en heeft met grote regelmaat een kleine rol (cameo) in de verfilmingen van zijn verhalen.

Op de site van de Nederlandse fanclub van Stephen King vind je verzamellijsten met alle uitgaven, maar ook alles over de films, achtergronden,The Rock Bottem Remainders (band waarin King ook speelde) en kun je inschrijven op een gratis emailmagazine waardoor je geen nieuwtje meer hoeft te missen. Kings vrouw Tabitha, zoon Joe Hill en zoon Owen King zijn allen ook schrijvers waar ook boeken van uitkomen in het Nederlands.

Hij komt in november 2013 naar Duitsland en Frankrijk voor de promotie van het vervolg op The Shining, Doctor Sleep. En dat is uniek want King reist niet graag omdat hij niet van vliegen en varen houdt.

Invoerdatum
16-09-2013 15:17:40
Ingevoerd door
SuspensePublishing