Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Puyn, Ron boeken (36 geselecteerd van 36)

Jack Lance is het pseudoniem van Ron Puyn. Hij schrijft onder zijn eigen naam non-fictie en als Jack heeft hij inmiddels verschillende mysterieuze thrillers en korte spannende (horror)verhalen geschreven. Meer dan 100.000 exemplaren van zijn boeken zijn v Lees verder

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Puyn, Ron

Ca89a16a-1bb8-11e3-9b31-9327ea773fd7
Volledige naam
Ron Puyn
Pseudoniemen
Jack Lance
Geboren
Broekhuizenvorst , 5-01-1967
Nationaliteit
Nederlandse
Specifiek beroep
Auteur
Aantal items
36
Oudste item
De Engelensprong (2001)
Nieuwste item
Vuurgeest (2013)
Duurste item
Pure Fantasy 18 + (€ 20,00)

Jack Lance is het pseudoniem van Ron Puyn. Na zijn geboorte in 1967 verhuisden zijn ouders naar het dorp Velden, bij Venlo, waar hij tot zijn 18e jaar gewoond heeft. Ron was als kind al een dromer, hij droomde helemaal weg bij Star Trek, de oude Hammer-horrorfilms met bijv. Christopher Lee als Dracula. Vanaf kind zijn was hij al helemaal weg van suspense. Hij begon al vroeg met schrijven. Tijdens de vakanties met de familie hield hij al dagboeken bij die zijn vader dan voorlas. Zijn ouders waren ondernemers: zijn vader bezat een staalfabriek, terwijl zijn moeder als kapster de kost verdiende. Hij heeft één broer die in 1972 geboren werd.

Na het behalen van zijn atheneumdiploma werd hij toegelaten tot de school voor de Journalistiek. Maar na een jaar hield Ron het al voor gezien. Ondanks dat hij de propedeuse haalde met de beste cijfers van zijn klas stopte hij na een jaar. "Ik voelde me er niet echt thuis en wilde mijn eigen weg gaan." Vervolgens deed hij een hbo-studie communicatie in Schotland.

Terug in Nederland startte hij een communicatie-bureau maar ging ook verder met schrijven. Over suspense uiteraard. Bladen als Aktueel, Panorama, Margriet en Nieuwe Revu waren geïnteresseerd en plaatsten zijn verhalen. Hij schreef voor die tijdschriften bijvoorbeeld over bijna-doodervaringen, uittredings- verschijnselen of paranormale zaken. Maar omdat het freelancen niet veel opleverde stopte hij daar weer mee.

Als Jack heeft hij inmiddels verschillende mysterieuze thrillers en korte spannende (horror)verhalen geschreven. Meer dan 100.000 exemplaren van zijn boeken zijn verkocht in Nederland en Vlaanderen alleen. Zijn boeken verschijnen in momenteel twaalf talen: in het Nederlands, Duits, Frans, Tsjechisch, Spaans, Pools, Russisch, Servisch, Bulgaars, Hebreeuws, Indonesisch en Roemeens.

Jacks novelle Nachtogen, het titelverhaal in de gelijknamige verhalenbundel, is verfilmd in Hollywood, Verenigde Staten. De lange speelfilm van ongeveer 90 minuten, getiteld Night Eyes, zal eind 2013 of begin 2014 in Amerika in première gaan, later wereldwijd.

Jack maakt geen geheim van zijn voorliefde voor het werk van Stephen King en Dean Koontz. Sommige recensenten noemen hem de Nederlandse Stephen King.

Invoerdatum
12-09-2013 14:37:04
Ingevoerd door
SuspensePublishing