Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Wallace, Edgar boeken (314 geselecteerd van 314)

Richard Horatio Edgar Wallace was een Engelse journalist en schrijver van misdaadthrillers en toneelstukken. Lees verder

1 2 3 ... 8 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 314 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Wallace, Edgar

136946dc-ef39-11e5-9924-715280856ed3
Volledige naam
Edgar Wallace
Geboren
Greenwich , 1 april 1875
Overleden
Hollywood , 10 februari 1932
Aantal items
314
Oudste item
Sanders of the river (1911)
Nieuwste item
Vintage Mystery and Detective Stories (2006)
Duurste item
The Black Abbot (€ 25,00)

Richard Horatio Edgar Wallace was een Engelse journalist en schrijver van misdaadthrillers en toneelstukken.

Zijn ouders waren acteurs, Richard Horatio Edgar Marriott en Polly Richards. Toen hij negen dagen oud was werd hij geadopteerd door een visboer uit Billingsgate in Londen, die hem als een eigen zoon opvoedde. Hij begon zijn schrijverscarrière als oorlogscorrespondent voor de Londense krant de "Daily Mail" in de Tweede Boerenoorlog. Daarna legde hij zich toe op misdaadverhalen, in een hoog tempo: hij zou in totaal 175 boeken schrijven, naast 24 toneelstukken en een grote hoeveelheid journalistiek werk. Zijn eerste boek was The Four Just Men (1905), dat handelt over een groep mannen die de wet in eigen hand nemen. Als publiciteitsstunt verscheen het zonder het einde; de lezers werd verzocht de juiste toedracht zelf te achterhalen en ze konden daarmee een geldprijs winnen. Er waren zoveel juiste inzendingen dat Wallace er bijna bankroet aan ging, maar zijn naam was gevestigd en dit en vele van zijn latere boeken werden bestsellers.

Hij wordt beschouwd als de "uitvinder" van de moderne thriller; zijn helden zijn over het algemeen politiemensen en geen amateur-detectives zoals de meeste detective-schrijvers toen gebruikten. Hij was een meester in het opbouwen van spanning, naar een climax en het uitwerken van ingenieuze plots waar de identiteit van de dader en de manier waarop deze de misdaad pleegde, pas op het allerlaatste nippertje wordt onthuld.

Hij stierf aan een longontsteking in Hollywood waar hij werkte aan het scenario voor de film "King Kong", die in 1933 werd uitgebracht. Ondanks zijn enorme productie liet hij vanwege zijn exuberante levensstijl grote schulden achter, die binnen enkele jaren uit de opbrengsten van zijn boeken, films en theaterstukken volledig konden worden afgelost.

Meer dan 160 van zijn boeken zijn verfilmd en naast Groot-Brittannië was hij vooral in Duitsland populair. In beide landen werden er nog vanaf 1959 filmseries gemaakt rond zijn verhalen. Ook in het Nederlands zijn veel boeken van Edgar Wallace vertaald.

Invoerdatum
21-03-2016 07:46:52
Ingevoerd door
Humphrey56