Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Follett, Ken boeken (127 geselecteerd van 127)

Ken Follett is een Britse auteur van thrillers en historische romans. In die genres behoort hij tot de succesvolste auteurs. Van zijn boeken zijn meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht. Lees verder

1 2 3 4 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 127 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Follett, Ken

30f58820-2223-11e5-809b-3a9b195277e6
Volledige naam
Ken Follett
Geboren
Cardiff (Wales) , 5 juni 1949
Aantal items
127
Oudste item
Eye of the Needle (1978)
Nieuwste item
Kou uit het Oosten (2014)
Duurste item
Brug naar de hemel (€ 15,00)

Ken Follett is een Britse auteur van thrillers en historische romans. In die genres behoort hij tot de succesvolste auteurs. Van zijn boeken zijn meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Ken Follett werd geboren als de zoon van Martin en Veenie Follett. Hij woonde in een middenklasse-gezin. Toen hij 10 jaar oud was verhuisde zijn familie naar Londen. Follets familie was streng christelijk en verbood hem om films en televisie te kijken. Daardoor ontwikkelde Follett op jonge leeftijd een interesse in boeken. In 1967 werd Follett toegelaten op de University College London waar hij filosofie studeerde. Na in 1970 te zijn afgestudeerd volgde Follett een korte cursus tot journalist en werkte drie jaar lang in Cardiff voor de "South Wales Echo". Daarna keerde hij terug naar Londen waar hij journalist werd voor de "Evening Standard". Hij vond het werk echter niet uitdagend genoeg. Daarom nam hij een baan als manager bij de uitgeverij "Everest Books". Rond deze tijd begon hij met het schrijven van verhalen, hoewel hij dit eerst als hobby deed. Later begon hij er ook geld mee te verdienen. Aanvankelijk publiceerde hij een paar paperbacks, die hij schreef onder meerdere pseudoniemen. "The Modigliani Scandal" en "Paper Money" zijn de bekendste van deze boeken

Zijn succes als schrijver kwam langzaam op gang, totdat in 1978 "Eye of the Needle" werd gepubliceerd. Dit boek maakte hem internationaal beroemd. De vijf boeken die hierop volgden werden eveneens bestsellers. Allemaal waren ze variaties op de klassieke spionagethriller. De boeken speelden zich zowel chronologisch als geografisch af op een groot aantal verschillende plaatsen, zoals de Eerste Wereldoorlog ("The Man from St. Petersburg") tot aan Israël, Iran en Afghanistan in "Triple", "On Wings of Eagles" en "Lie Down with Lions". Na dit eerste succes deed Follett afstand van het thrillergenre en schreef vier geschiedenisromans. Deze kenmerkten zich door het gebruik van veel personages, meerdere verhaallijnen en grootschalig gebruik van een historische achtergrond.

In de jaren '90 van de 20e eeuw veranderde Follett van genre. Hij schreef een reeks boeken die zich afspeelden in het heden en vooral vergevorderde technologie gebruikten als onderdeel van de plot. "The Hammer of Eden" focust zich op het gebruik van aardbevingen als terroristisch wapen. Deze boeken waren beduidend minder succesvol dan zijn eerdere werken. Daarom keerde Follett terug naar het schrijven van low-tech thrillers met het boek "Code to Zero", een spionageroman die zich afspeelt tijdens de Koude Oorlog.

Op 11 juli 2008 ontving Ken Follett een Honorary LLD (Doctor of Laws) van de Universiteit van Exeter.

Invoerdatum
04-07-2015 08:03:44
Ingevoerd door
Humphrey56