Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Cornwell, John David Moore boeken (157 geselecteerd van 160)

John le Carré, pseudoniem van David John Moore Cornwell, is een Brits schrijver van thrillers en spionageverhalen. Lees verder

1 2 3 4 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 157 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Cornwell, John David Moore

Abff380e-15b6-11e6-9de0-7e125ad0d8c0
Volledige naam
John David Moore Cornwell
Pseudoniemen
John le Carré
Geboren
Poole (Dorset) , 19 oktober 1931
Aantal items
160
Aantal curiosa items
Gerelateerd (3)
Oudste item
Voetsporen in de sneeuw (1962)
Nieuwste item
Our kind of traitor (2016)
Duurste item
De Toegewijde Tuinier (€ 18,00)

John le Carré, pseudoniem van David John Moore Cornwell, is een Brits schrijver van thrillers en spionageverhalen.

Tijdens zijn eenjarige studie Duits aan de Universiteit van Bern ontwikkelde Le Carré een interesse voor vreemde talen. Hij studeerde daarna moderne talen aan het "Lincoln College", Oxford. Na zijn studie gaf hij 2 jaar les aan "Eton College" en solliciteerde toen bij de "British Foreign Service" en later ook bij MI6, waardoor hij tussen 1959 en 1964 in Bonn en Hamburg, West-Duitsland gestationeerd was.

In februari 2011 bepaalde hij dat zijn archief na zijn dood geschonken diende te worden aan de "Bodleian Library" van Oxford, omdat "Oxford is de inspiratiebron van Smiley en ook de mijne".

John le Carré is de schrijver van thrillers over de Koude Oorlog. Twee van zijn boeken werden herwerkt tot televisieseries door de BBC. Na de val van de Muur schreef hij ook over nieuwe onderwerpen zoals de strijd tegen terrorisme en over multinationals.

Zijn schrijfstijl is een kritiek op de talrijke en succesvolle James Bondboeken. Dit is vooral te zien in de uitwerking van de protagonisten. De hoofdpersonages zijn vaak realistischer en minder heroïsch. Dit maakt dat zijn boeken geloofwaardiger overkomen. De protagonist krijgt een menselijker gezicht omdat hij fouten maakt en daarom de identificatie met de lezer gemakkelijker maakt. Ook geven zijn werken vaak kritiek op de manier waarop gespioneerd wordt. Dit gaat vaak ten koste van de mensen in het veld. Verder wordt de cliché van goed tegen slecht verworpen, vermits in de werkelijkheid het goede slechts is wat iemand gelooft dat goed is. Dit verschilt tussen beide tegenover elkaar gestelde partijen (meestal het Westen en de Sovjet-Unie). Een verdere samenhang met de menselijkheid van de personages is terug te vinden in de manier waarop zij gedwongen worden keuzes te maken tussen wat goed en slecht is en hoe dat de lezer aan het denken zet.

Invoerdatum
09-05-2016 07:21:39
Ingevoerd door
Humphrey56