Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Wonderreizen Blauwe reeks (134 geselecteerd van 134)

“Wonderreizen Blauwe reeks”, met deze reeks wordt bedoeld de meeste recente reeks “Blauwe Bandjes” uitgeven door Elsevier over de periode 1972 – 1982. Lees verder

1 2 3 4 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 134 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Wonderreizen Blauwe reeks

Aantal items
134
Oudste item
Michael Strogoff (1972)
Nieuwste item
20.000 Mijlen onder zee (1982)
Duurste item
Doublure van 208163 Reizen en lotgevallen van kapitein Hatteras (€ 10,00)

De “Blauwe Bandjes” van Elsevier bestaan al heel lang. De eerste verschenen reeds eind 19de eeuw. Ze zijn vele malen herdrukt, hoewel de ene titel veel meer herdrukken gekend heeft dan de andere. Oorspronkelijk werden ze uitgegeven met (zeer fragiele) stofomslag, maar die zijn dus heden ten dage uiterst zeldzaam.

Geen van die bandjes was daadwerkelijk genummerd, hoewel er in sommige (herdrukken) wel genummerde lijsten stonden met “reeds”verschenen titels. Ook ontbreekt in veel van de vooroorlogse bandjes wel een jaartal en/of drukvermelding, waardoor datering erg moeilijk wordt en specialistische kennis vereist.

De naoorlogse bandjes kennen veelal wel een jaartal en/of drukvermelding. Oorspronkelijk waren er 51 titels, echter de meest recente reeks (Wonderreizen Blauwe reeks) kent maar 26 titels. Ook deze bandjes zijn ongenummerd. Ze worden toch veelal genummerd op volgorde van uitbrengen volgens de lijst voorin de boekjes uit die reeks.

Invoerdatum
27-02-2016 21:17:51
Ingevoerd door
enigma