Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Pandora pocket (267 geselecteerd van 267)

Pandora Pocket is eigenlijk geen echte boeken reeks maar zijn de uitgaven van uitgeverij “Pandora”. Lees verder

1 2 3 ... 7 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 267 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Uitgeverij Pandora bestaat sinds eind tachtiger jaren. Het was oorspronkelijk een imprint van uitgeverij Contact (nieuw leven in geblazen in 1985) voor uitgifte van hun pockets. En oorspronkelijk stond er dan ook in de boekjes “Pandora Pockets maakt deel uit van uitgeverij Contact”.

Rond de eeuwwisseling maakte uitgeverij Contact, samen met andere uitgevers, deel uit van de “Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep”. Samen met o.a. uitgeverij Atlas vormden ze binnen die groep “Amstel Uitgevers”. En nu staat b.v. in alle Simenon uitgeven te lezen: “Pandora Pockets maakt deel uit van Contact BV. Deze uitgave verschijnt in samenwerking met Uitgeverij Atlas, Amsterdam”. In 2012 zijn de uitgeverijen Contact en Atlas gefuseerd tot de nieuwe uitgever “Atlas Contact”.

De Pandora uitgaven hadden een heel herkenbaar logo. Simpelweg onder op het voorkantje een gekleurde balk met daarin de naam van de uitgever en daarboven een “P”. De “P” zal in 1998 verdwijnen uit het logo. De laatste vermelding van “Pandora, Amsterdam” bij de Koninklijke Bibliotheek is uit 2014.

Er zijn wel een aantal echte herkenbare “Pandora” boekenreeksen, zoals “Pandora Atlas” (reisverhalen), “Pandora Klassiek” (klassieke letterkunde) en “Pandora Visie” (non-fiction). Het logo is het Pandora logo en de naam van de reeks staat duidelijk daar ergens boven op het voorkantje.

N.b. Er bestaat ook een Belgische uitgeverij “Pandora BEL”, niet gerelateerd aan de Amsterdamse uitgever.

Invoerdatum
14-11-2016 14:37:10
Ingevoerd door
enigma