Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Kwasi & Kwame -De zwarte met het witte hart-

2007

Diversen: Informatie op Catawiki over het item Kwasi & Kwame -De zwarte met het witte hart-, 2007.
Het hart van Catawiki is een online catalogus met afbeeldingen en gegevens van alles dat verzamelaars verzamelen. De catalogus wordt net als Wikipedia door gebruikers onderhouden.

Verkopers

Nog niet te koop aangeboden. Je kunt dit item in je zoeklijst zetten met het toevoeg-formulier aan de rechterkant van dit scherm. Dan krijg je direct bericht als het te koop wordt aangeboden.

Verzamelaars
In zoeklijst van:
Nog niet in een zoeklijst
In verzameling van:
Nog niet in een verzameling
Ga naar de cataloguswaarde » Catalogus gegevens
Catawiki nummer: 189947
Categorie: Boeken
Titel: Kwasi & Kwame -De zwarte met het witte hart-
Ondertitel:  
Oorspronkelijke titel:  
Boekenreeks: Diversen
Nummer in boekenreeks: 1
Nummertoevoeging :  
Serie / held:  
Auteur: Dove, Jonathan, Japin, Arthur
Illustrator:  
Uitgeverij: Onafhankelijk Toneel
Jaar: 2007
Soort: Muziek, Nederlandse literatuur
Druk: Eerste druk
Type boek: Paperback
Aantal bladzijden:  
Oplage:  
Afmetingen: ? x ? cm
ISBN10:  
ISBN13:  
Taal / dialect: Nederlands
Land van uitgifte:  
Bijzonderheden:
Opera O.T. brengt i.s.m. Domestica Rotterdam
Kwasi & Kwame
- De zwarte met het witte hart -
opera van Jonathan Dove
libretto: Arthur Japin
duur 2 uur, exclusief pauze
Nederlandse boventiteling

Wereldpremière
Opera O.T. en Domestica Rotterdam brengen op 26 oktober 2007 de wereldpremière van Jonathan Dove’s opera-adaptatie van Arthur Japin’s boek De zwarte met het witte hart.

Libretto Kwasi & Kwame van Arthur Japin
De opera is gebaseerd op het succesvolle boek De zwarte met het witte hart van Arthur Japin, die zelf ook het libretto van deze Engelstalige opera schreef. De hoofdpersonen in dit waargebeurde verhaal zijn de Ashanti prinsen Kwasi en Kwame. In 1837 worden zij op jonge leeftijd meegegeven aan een gezant van koning Willem I voor hun opvoeding in Nederland. Ver van hun ouders en hun volk verleren zij hun taal en gebruiken. Terwijl de ene prins zich uit alle macht aanpast en het liefst een ‘echte’ Nederlander wordt, vecht de ander om zijn Afrikaanse identiteit te behouden en pleegt uiteindelijk zelfmoord. In dit schrijnende verhaal over twee Afrikaanse koningskinderen komen thema’s aan de orde die nog altijd actueel zijn.

Jonathan Dove:
De muziek voor Kwasi & Kwame - De zwarte met het witte hart - is in opdracht van Opera O.T. geschreven door de Britse componist Jonathan Dove. Dove is bekend als componist van opera’s, theater- en koormuziek. Hij schreef twintig opera’s en maakte furore met de airport-comedy ‘Flight’ en de televisieopera Man on the Moon. In 1998 won hij de Christopher Whelen Award voor zijn werk op het gebied van theatermuziek en deze zomer was hij composer-in-residence tijdens de 10e editie van het Grachtenfestival in Amsterdam.

Tiende grote opera in traditie Opera O.T.
Onder de naam Opera O.T. heeft Onafhankelijk Toneel sinds 1988 een naam opgebouwd als een operahuis dat in een geheel eigen stijl een brug slaat tussen theater- en operapubliek. De opera’s worden gemaakt in samenwerking met gerenommeerde orkesten en ensembles. De klassiek geschoolde zangers komen uit binnen- en buitenland (o.a. John Mark Ainsley, Tom Randle, Charlotte Hellekant, Scott Hendricks en David Cordier). Eerder maakten regisseurs Mirjam Koen en Gerrit Timmers o.a. de lovend ontvangen opera’s The Death of Klinghoffer (i.s.m. het Rotterdams Philharmonisch Orkest), Samson (bij De Nederlandse Opera), The Rake’s Progress (i.s.m. Het Nederlands Balletorkest), Platée (i.s.m met de Nationale Reisopera). Kwasi & Kwame - De zwarte met het witte hart - is de tiende grote opera in deze traditie.

Ensemble Domestica Rotterdam en cast
Domestica Rotterdam bestaat uit leden van het Rotterdams Philharmonisch Orkest en staat onder muzikale leiding van Wim Steinmann. Het ensemble debuteerde in 1997 tijdens het Gergiev Festival, waar het in september 2007 opnieuw te horen was, en maakte eerder twee succesvolle operaproducties. De titelrollen worden vertolkt door de Nederlandse bariton Hans Voschezang en de Franse bariton Brian Green.

Wim Steinmann

muziek Jonathan Dove | libretto Arthur Japin | muzikale leiding Wim Steinmann | regie Mirjam Koen, Gerrit Timmers | choreografie Ton Lutgerink i.s.m. Marieke den Dulk | kostuums Bernadette Corstens | licht Paul van Laak | ensemble Domestica Rotterdam | zangers Hans Voschezang, Brian Green, Philip Sheffield, Bibi Heal, Ruby Philogene, Annelies Lamm, Hubert Claessens, Keel Watson, Philippe Do, Jean-Leon Klostermann, Jan Willem Baljet, Nathan Musoki, Mitchell Zhanghazha | kinderkoor: samengesteld uit o.m. leden van het Rotterdams Jongenskoor en Jeugdtheaterschool Hofplein, instudering Geert van den Dungen

Wereldpremière: 26 oktober 2007,
Invoerdatum: 11-01-2009 23:28:59
Ingevoerd door: Boekenglas
Laatst gewijzigd op: 04-07-2011 12:40:19
Laatst gewijzigd door: Marco
Catawiki Cataloguswaarde
Nieuwstaat: € 50,00
Goede staat: € 25,00
Redelijke staat: € 12,50
Dit item
  


meer informatie toevoegen