Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Middeleeuwse boeken van het Catharijneconvent

1993

Diversen: Informatie op Catawiki over het item Middeleeuwse boeken van het Catharijneconvent, 1993.
Het hart van Catawiki is een online catalogus met afbeeldingen en gegevens van alles dat verzamelaars verzamelen. De catalogus wordt net als Wikipedia door gebruikers onderhouden.

Verkopers

Nog niet te koop aangeboden. Je kunt dit item in je zoeklijst zetten met het toevoeg-formulier aan de rechterkant van dit scherm. Dan krijg je direct bericht als het te koop wordt aangeboden.

Verzamelaars
In zoeklijst van:
Dit item staat op de zoeklijst van 1 verzamelaar. Als je hen wilt bereiken dan kun je het aanbieden in je shop. De zoekers worden dan automatisch via e-mail gewezen op jouw aanbod (tenzij ze dat actief hebben uitgezet in Mijn Profiel). Je zet het item in je shop met het toevoeg-formulier aan de rechterkant van dit scherm.

sluit informatie
In verzameling van:
Nog niet in een verzameling
Ga naar de cataloguswaarde » Catalogus gegevens
Catawiki nummer: 223811
Categorie: Boeken
Titel: Middeleeuwse boeken van het Catharijneconvent
Ondertitel:  
Oorspronkelijke titel:  
Boekenreeks: Diversen
Nummer in boekenreeks:  
Nummertoevoeging :  
Serie / held:  
Auteur: Wustefeld, W.C.M. van
Illustrator:  
Uitgeverij: Waanders
Jaar: 1993
Soort: Cultuurhistorie
Druk: Eerste druk
Type boek: Gebonden boek met stofomslag
Aantal bladzijden: 248
Oplage:  
Afmetingen: 23.5 x 29.0 cm
ISBN10: 90 6630 411 1
ISBN13:  
Taal / dialect: Nederlands
Land van uitgifte:  
Bijzonderheden:
Museum Catharijneconvent is een Rijksmuseum voor religieuze kunst in de Nederlandse stad Utrecht. Het museum is gevestigd in het voormalige klooster het Catharijneconvent en kwam in 1979 voort uit onder meer het museum voor religieuze kunst van het Aartsbisdom Utrecht dat tot die tijd in hetzelfde gebouw was gevestigd. In 2006 werd het klooster enige tijd gesloten wegens verbouwing.

Het museum doet ook mee aan de Utrechtse Museumnacht

De collectie:

Museum Catharijneconvent heeft een uitgebreide collectie bijzondere (kunst)historische objecten vanaf de vroege Middeleeuwen tot de 21e eeuw. De vaste collectie geeft een beeld van de christelijke kunst- en cultuurgeschiedenis van Nederland en de invloed van die geschiedenis op onze samenleving. De collectie omvat onder andere rijk geïllustreerde handschriften, boekbanden versierd met edelstenen, rijk bewerkte beelden, bijzondere schilderijen, altaarstukken, kerkelijke kleding en voorwerpen in goud en zilver. Eén van de topstukken uit de collectie is de vroeg-middeleeuwse Lebuinuskelk van rijk bewerkt ivoor.

De Nederlandse schilderkunst uit de 16e en 17e eeuw is vertegenwoordigd met werk van Jan van Scorel, Rembrandt, Frans Hals en Pieter Saenredam. Van recentere datum zijn werken van Jan Toorop, Shinkichi Tajiri, Frans Franciscus en Marc Mulders. De collectie van Museum Catharijneconvent bevat zowel protestante als katholieke kunstvoorwerpen. Die combinatie maakt het museum uniek in de wereld

blz: 248 blz, 150 ills., ca. 30 in kleur
Invoerdatum: 24-01-2009 11:59:49
Ingevoerd door: Boekenglas
Laatst gewijzigd op: 02-08-2016 16:52:31
Laatst gewijzigd door: Marco
Catawiki Cataloguswaarde
Nieuwstaat: € 50,00
Goede staat: € 25,00
Redelijke staat: € 12,50
Dit item
  


meer informatie toevoegen