Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Jerry Cotton boeken (52 geselecteerd van 58)

Jerry Cotton is een oorspronkelijk Duitstalige misdaadromanserie over een FBI-agent, die zich voornamelijk in New York afspeelt. De romans zijn geschreven in de ik-vorm. "Jerry Cotton" is een collectief pseudoniem waarachter tientallen Duitse schrijvers s Lees verder

1 2 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 52 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Jerry Cotton

Volledige naam
Jerry Cotton
Aantal items
58
Aantal curiosa items
Gerelateerd (6)
Oudste item
De meedogenloze gangster (1968)
Nieuwste item
G-Man Jerry Cotton [lege box] (2002)
Duurste item
De meedogenloze gangster (€ 2,00)

Jerry Cotton is een oorspronkelijk Duitstalige misdaadromanserie over een FBI-agent, die zich voornamelijk in New York afspeelt. De romans zijn geschreven in de ik-vorm. "Jerry Cotton" is een collectief pseudoniem waarachter tientallen Duitse schrijvers schuilgaan.

Het eerste boek verscheen in 1954. 'G-man Jerry Cotton' levert sindsdien in New York strijd met de onderwereld. Cotton heeft zijn kantoor in 69th Street, hij rijdt in een Jaguar E-type en zijn FBI-collega en vriend is Phil Decker.

In Nederland en België verscheen de eerste uitgave van de avonturen van FBI-agent Jerry Cotton op 10 oktober 1960. Daarna volgden wekelijks schriftromans gedrukt op krantenpapier en met een kleurige omslag. De uitgever was Distrigo uit Antwerpen. Vanaf midden jaren zestig werd ‘G-man Jerry Cotton’ uitgebracht in pocketformaat.

Wereldwijd zijn er ongeveer 850 miljoenen exemplaren van de boeken verkocht. Er zijn ook speelfilms van gemaakt. In de jaren 1960 werden in Duitsland acht speelfilms gemaakt, waarin de Amerikaanse acteur George Nader Jerry Cotton speelde. In 2010 verscheen een nieuwe film, Jerry Cotton met Christian Tramitz in de titelrol.

Invoerdatum
12-10-2014 19:36:06
Ingevoerd door
tdejong