Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Miss Marple met vakantie

1991

Hercule Poirot: Informatie op Catawiki over het item Miss Marple met vakantie, 1991.
Het hart van Catawiki is een online catalogus met afbeeldingen en gegevens van alles dat verzamelaars verzamelen. De catalogus wordt net als Wikipedia door gebruikers onderhouden.

Afbeeldingen
Verkopers
Conditie Verkoper Prijs  
Nieuwstaat € 10,00 Bekijk
Verzamelaars
In zoeklijst van:
Dit item staat op de zoeklijst van 1 verzamelaar. Als je hen wilt bereiken dan kun je het aanbieden in je shop. De zoekers worden dan automatisch via e-mail gewezen op jouw aanbod (tenzij ze dat actief hebben uitgezet in Mijn Profiel). Je zet het item in je shop met het toevoeg-formulier aan de rechterkant van dit scherm.

sluit informatie
In verzameling van:
Goede staat:
sluit lijst
Ga naar de cataloguswaarde » Catalogus gegevens
Catawiki nummer: 236801
Categorie: Boeken
Titel: Miss Marple met vakantie
Ondertitel:  
Oorspronkelijke titel: A Caribbean mystery
Boekenreeks: De verfilmde bestsellers van Agatha Christie
Nummer in boekenreeks:  
Nummertoevoeging :  
Serie / held: Hercule Poirot, Miss Marple
Auteur: Christie, Agatha (Mary Westmacott)Icon-information
Illustrator:  
Uitgeverij: Lekturama
Jaar: 1991
Soort: Detective
Druk:  
Type boek:  
Aantal bladzijden: 625
Oplage:  
Afmetingen: ? x ? cm
ISBN10: 90-5141-441-2
ISBN13:  
Taal / dialect: Nederlands
Land van uitgifte:  
Bijzonderheden:
Beschrijving
MISS MARPLE MET VAKANTIE
Miss Marple is met vakantie in West-Indië. De mensen in haar hotel lijken allemaal erg aardig. Maar dan sterft er plotseling iemand, en Miss Marple krijgt argwaan. Ze besluit de hotelgasten eens voorzichtig te gaan uithoren, want ze is ervan overtuigd dat één van hen niet zo aardig is als hij lijkt. Iemand heeft iets te verbergen en een moord meer of minder komt er voor hem niet op aan.


Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Majoor Palgrave, die in hetzelfde hotel logeert als Miss Marple, praat veel, te veel zelfs. Als de majoor plotseling komt te overlijden vindt men dit een vervelende geschiedenis. Miss Marple echter, die steeds geduldig naar zijn verhalen geluisterd heeft, vindt al spoedig het bewijs dat de majoor vermoord is. Op haar eigen bedachtzame wijze gaat ze dan achter de moordenaar aan. Boeiende ontspanningslectuur
(Biblion recensie, Redactie.)

Beschrijving
KERSTMIS VAN POIROT
De oude Simeon Lee nodigt al zijn nakomelingen uit om de kerstdagen op zijn landgoed te komen doorbrengen. Als Simeon Lee op kerstavond wordt vermoord zijn het dan ook de familieleden die het eerst van de moord worden verdacht. Ook door de beroemde Hercule Polrot, die toevallig in de buurt logeert.

Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Poirot, toevallig in de omgeving aanwezig, weet de moord op één van de leden van een familie die gezamenlijk op het familiebezit het kerstfeest zouden vieren, op te lossen. Zoals altijd bij deze schrijfster, een sfeervolle detective met een verrassende ontknoping. Kleine druk.
(Biblion recensie, Redactie.)

Beschrijving
DE VERSIERDE BEZEMSTEEL
Een ouderwets, gezellig kinderfeest eindigt dramatisch met een moord. Hercule Poirot stuit op een aantal raadselachtige sterfgevallen en hij tracht alle stukjes van de puzzel op hun plaats te krijgen. Tenslotte slaagt hij erin om de krankzinnige kindermoordenaar te ontmaskeren.
Recensie(s)
NBD|Biblion recensie
Op een feest van teenagers in het Engelse dorp Woodleigh Common wordt het meisje Joyce Reynolds vermoord. Een kennis van Hercule Poirot, Adriadne Oliver, die op het feest aanwezig is, haalt hem erbij. Hij heeft weinig gegevens als hij zijn onderzoek begint. Hoewel er op het moment van de moord veel mensen in de buurt waren, heeft niemand iets gezien of gehoord, of het moest zijn dat Joyce in de loop van de avond had gezegd dat ze een tijd geleden een moord had zien plegen. Tijdens het onderzoek blijkt inderdaad dat iemand Joyce uit de weg geruimd heeft om haar te beletten mooie toekomstdromen van twee verliefde mensen, die op slinkse wijze aan geld gekomen zijn, te dwarsbomen. Het is een echte Christie met een woeste parktuin, een put, enkele villa's en een bekrompen dorpsgemeenschap waar iedereen iedereen denkt te kennen. De sfeertekening is goed. De plot is aardig, maar niet eenvoudig.
(Biblion recensie, H. Veldman.)
Invoerdatum: 06-02-2009 22:37:51
Ingevoerd door: Bulljuul
Laatst gewijzigd op: 26-07-2015 19:20:06
Laatst gewijzigd door: iebeltje
Catawiki Cataloguswaarde
Nieuwstaat: € 8,00
Goede staat: € 6,00
Redelijke staat: € 4,00
Verhalen in dit boek
Verhaaltitel: Miss Marple met vakantie (A Caribbean mystery)
Verhaalnummer: V1
   
Verhaaltitel: Kerstmis van Poirot (Hercule Poirot's Christmas: a holiday for murder)
Verhaalnummer: V2
   
Verhaaltitel: De versierde bezemsteel (Hallowe'en party)
Verhaalnummer: V3
   
Verwijzigingen naar andere rubrieken
DVD / Video / Blu-ray / Series / helden: Miss Marple
Dit item
  


meer informatie toevoegen