Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Fantasy boeken (9123 geselecteerd van 9123)

Fantasy is een genre dat zich kenmerkt door de aanwezigheid van onwerkelijke gebeurtenissen, verzonnen wezens en imaginaire werelden. Bovendien spelen magie en andere bovennatuurlijke elementen veelal een belangrijke rol in het genre. Lees verder

1 2 3 ... 229 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 9123 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Fantasy

Aantal items
9123
Oudste item
De vondeling van het fregat Cynthia (1885)
Nieuwste item
Erfgenaam van vuur (2017)
Duurste item
The Lord of the Rings (€ 400,00)

Fantasy is een genre dat zich kenmerkt door de aanwezigheid van onwerkelijke gebeurtenissen, verzonnen wezens en imaginaire werelden. Bovendien spelen magie en andere bovennatuurlijke elementen veelal een belangrijke rol in het genre. Toch is fantasy meestal duidelijk te onderscheiden van aanverwante genres als sciencefiction en horror, die de meeste van de bovenstaande kenmerken ook kunnen bezitten. Dit onderscheid is vooral te vinden in de toon, de stijl en de manier waarop diverse thema's behandeld worden. Daarnaast focussen sciencefiction en horror zich respectievelijk op bepaalde elementen als 'toekomst en techniek' en 'angst en mysterie', terwijl in fantasy de bovengenoemde kenmerken centraal staan. Vaak lijken fantasy-verhalen zich af te spelen in een onbestemd en mythisch verleden, waarin "bovennatuurlijke" verschijnselen of een daarmee samenhangende sfeer alledaags lijken (zoals tovenarij), terwijl het met name bij sciencefiction daarentegen veelal gaat om een setting in een al dan niet onbestemd "futuristisch" verschiet, waarin technisch vernuft een belangrijke rol speelt (zoals ruimtereizen). (Bron: Wikipedia)

Daarnaast is het fantasy-verhaal verwant aan het sprookje. Het opbouw van het sprookje is echter doorgaans minder gecompliceerd en het taalgebruik richt zich op kinderen (oorspronkelijk ongeschoolde volwassenen).

Invoerdatum
24-12-2016 18:30:59
Ingevoerd door
vertigo