Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Catalogus (5734 geselecteerd van 5734)

Een catalogus is een boek waarin lijsten met items uit een bepaald verzamelgebied vermeld staan of een overzicht wordt getoond van dat verzamelgebied. Voorbeelden hiervan zijn postzegelcatalogi, stripcatalogi of een boek met de werken van Appel. Lees verder

1 2 3 ... 144 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 5734 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Een catalogus is een boek waarin lijsten met items uit een bepaald verzamelgebied vermeld staan of een overzicht wordt getoond van dat verzamelgebied. Voorbeelden hiervan zijn postzegelcatalogi, stripcatalogi of een boek met de werken van Appel. Ze worden vaak gebruikt als naslagwerken.

Deze lijsten zijn vaak voorzien van een beschrijving van het item en een waarde of taxatie ervan bij staan. Meestal wordt het ook begeleid van een of meerdere afbeeldingen van het item. Catalogi kunnen door verschillende instanties uitgegeven worden. De catalogi zijn grofweg in te delen in een aantal algemene soorten:

  1. Veilingcatalogi : Boekwerk met lijsten van items die geveild worden
  2. Waardencatalogi: Boekwerken met lijsten van items met een geschatte waarde ervan
  3. Verzamelaarscatalogi: Boekwerken met lijsten van items uit een bepaalde verzameling. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld de catalogus van de verzameling van Anton Dreesman, Koningin Beatrix of Prins Bernhard. In deze boeken wordt ook iets meer verteld over de verzamelaars zelf.
  4. Overzichtscatalogi: Boekwerken over een bepaald verzamelgebied of een bepaald persoon. Zo'n catalogus geeft een overzicht over wat er over dat verzamelgebied is uitgekomen of wat een bepaald persoon heeft gedaan in een bepaalde periode. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld een catalogus over de werken van Rembrandt (uit een bepaalde periode) of een catalogus over Plateelbakkerij Gouda
  5. Tentoonstellingscatalogi: Boekwerken met lijsten van items die tentoongesteld worden. Vaak begeleid met een uitleg over betreffend item in een lijst of een algemene uitleg.

Wat in Catawiki niet als catalogus wordt gezien zijn aanbiedingsbrochures van winkeliers en fabrikanten. Die vallen onder "reclame/marketing", ook al zet de producent er loeigroot 'catalogus' op.

Invoerdatum
26-09-2012 22:14:28
Ingevoerd door
DisneyMeentwijck
Laatst gewijzigd op
19-07-2016 05:11:30
Laatst gewijzigd door
vertigo