Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Unieboek boeken (209 geselecteerd van 209)

Unieboek is een zelfstandige uitgeverij opgericht in 1968 en omvat een groot aantal imprints die in loop der jaren opgenomen zijn/waren in het moeder concern. Lees verder

1 2 3 ... 6 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 209 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Unieboek

Aantal items
209
Oudste item
Pijpen en tabak (1964)
Nieuwste item
Soldaat van Oranje (2017)
Duurste item
Zolang ze nog zeilen... (€ 60,00)

Hoewel Unieboek een zelfstandige uitgeverij is/was(?) is er maar weinig uitgegeven onder de naam “Unieboek”. Het was eigenlijk een uitgeverscombinatie waar de merknamen in stand gehouden werden (de naam daarvan komt dan ook op de boeken voor),maar in alle gevallen berustte het copyright bij de holding “Unieboek”. De afzonderlijke imprints zijn ook niet herkenbaar aan het ISBN. Er zijn een aantal ISBN uitgever “nummers” voor meerdere imprints gebruikt. De meest gebruikte zijn “228”, “269” en “410”.

Een aantal imprints die in de loop der tijden door Unieboek gehandhaafd/verworven zijn (waarschijnlijk lang niet compleet):

Agathon; C. de Boer Jr.; C.J.A. van Dishoeck; De Gooise Uitgeverij; Fibula; Fibula-van Dishoeck; Gaade; Het Wereldvenster; Kitt; M.O.M; Moussault; Romen; Van Goor (G.B. van Goor); Van Holkema & Warendorf; Van Reemst; W. de Haan (De Haan);

Sinds 2010 is Unieboek samengegaan met Het Spectrum en de combinatie is onderdeel van de Belgische Uitgeverij Lannoo Groep. De meeste merken (imprints) bleven gewoon bestaan maar nu is in feite ook Het Spectrum een “merk” van Unieboek. Unieboek zelf is nooit een herkenbaar “merk” geweest in de zin van naamsvermelding op de omslag en/of logo. Wel altijd copyright houder.

Invoerdatum
01-11-2016 08:31:54
Ingevoerd door
enigma
Laatst gewijzigd op
13-11-2016 12:40:55
Laatst gewijzigd door
vertigo