×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Sound of Music, The (53 items)

Standaard | Gerelateerd (36)

  • Toevoegen Item aan catalogus
  • Bulk_add_button2

Sound of Music, The video & dvd's (17 geselecteerd van 53)

Maria, baronesse Von Trapp, geboren Maria Augusta Kutschera is beroemd door haar biografie en de 3 films over haar leven, de beroemdste is The Sound of Music. Lees verder

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Sound of Music, The

7ca00310-581d-0130-a9e1-0050569446fe
Aantal items
53
Aantal curiosa items
Gerelateerd (36)
Oudste item
Die Trapp-Familie singt Volkslieder Folge 1 (1956)
Nieuwste item
The Sound of Music / Mélodie de bonheur (2010)
Duurste item
The Sound of Music (€ 15,00)

Maria Augusta Kutschera, geboren in Oostenrijk, ging een rooms-katholiek klooster in Salzburg in en wilde non worden. Toen ze nog een novice was, werd haar gevraagd de zeven kinderen van weduwnaar en marinekapitein Georg baron von Trapp les te geven. Maria en Georg von Trapp trouwden op 26 november 1927.

Hun eerste dochter Rosemarie werd geboren op 8 februari 1928, enkele maanden na het huwelijk. Rosemarie zelf zei altijd dat ze in 1929 geboren werd en dat ze 9 jaar oud was toen Hitler Oostenrijk binnenviel in 1938 en dat ze 18 was toen haar vader overleed in 1947. Na Rosemarie kregen Maria en Georg von Trapp nog twee kinderen; Eleonore (Lorli), geboren op 14 mei 1931 en Johannes, geboren op 17 januari 1939.

De kapitein verloor zijn kapitaal in 1935. Het zat veilig op een bank in Londen maar om een vriend in het Oostenrijkse bankwezen te helpen trok hij zijn geld terug van de Engelse bank en belegde het in een Oostenrijkse die kort daarna bankroet ging. Oostenrijk zat in een economische crisis door Duitse druk en andere factoren.

Om te overleven begon de familie de liefde voor muziek om te zetten in een carrière. Nadat ze op een festival optraden in 1935 werden ze een populaire act. Kort na de Anschluss vluchtte de familie naar Italië en daarna naar de Verenigde Staten. Het familiehuis in Salzburg werd het hoofdkwartier van Heinrich Himmler.

Ze noemden zichzelf de Trapp Family Singers. De familie bestond uit tien kinderen en werd erg bekend waardoor ze door de wereld toerden. Na de oorlog richtten ze de Trapp Family Austrian Relief Inc. op, dat honderdduizenden kilo’s voedsel en kleding naar het verarmde Oostenrijk zond. De familie vestigde zich uiteindelijk in Stowe, Vermont. Georg von Trapp stierf aan longkanker op 30 mei 1947.

Maria's boek, The Story of the Trapp Family Singers, werd een bestseller. Er werden twee succesvolle Duits/Oostenrijkse films van gemaakt, Die Trapp-Familie (1956) en Die Trapp-Familie in Amerika (1958). Het boek werd later aangepast voor de The Sound of Music, een fenomenaal succesvolle Broadway-musical die ook verfilmd werd. Maria verkocht de rechten van het boek voor nog geen $10.000 en profiteerde dus niet mee van het enorme succes van de film.

In 1957 ging de familie uit elkaar op professioneel vlak en ging elk zijn eigen weg. Maria en drie van haar kinderen werden missionarissen. Later keerde Maria terug naar Vermont en hield de Trapp Family Lodge open tot aan haar dood in 1987. Maria, haar man George en Hedwig von Trapp (1917-1972), het vijfde kind van Georg en Agathe von Trapp, zijn begraven in het familiegraf in de Lodge.

Zoon Werner, die in The Sound of Music Kurt genoemd wordt, overleed, 91 jaar oud, op 11 oktober 2007 in zijn huis te Waitsfield, Vermont.

De Lodge wordt nu opengehouden door Georg en Maria’s zoon Johannes en is één van de populairste toeristische trekpleisters van Vermont en is ook een concertplaats voor het Vermont Mozart Festival.

Vier achterkleinkinderen treden nog op als de von Trapp kinderen. Ook Maria’s kleindochter Elisabeth is een zangeres.

Maria heeft een cameo-optreden in de filmversie van "The Sound of Music": ze wandelt op het plein waar Julie Andrews het lied "I Have Confidence" zingt.

Het leven van de Von Trapps zoals voorgesteld in de film The Sound of Music is niet volledig in overeenstemming met de werkelijkheid. De kinderen hadden allemaal andere namen en de film speelde zich af in 1938, toen Maria Georg pas zou hebben leren kennen, terwijl ze rond die tijd in werkelijkheid al tien jaar getrouwd waren en twee kinderen hadden. Het huwelijk van Maria en Georg, waarvan Maria later zou zeggen dat het nagenoeg liefdeloos was geweest, werd aanzienlijk romantischer geschilderd dan het zich werkelijk had afgespeeld.

Invoerdatum
13-02-2013 15:10:56
Ingevoerd door
Ttyaw
Laatst gewijzigd op
30-12-2013 02:40:50
Laatst gewijzigd door
Arco