Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Eumig (16 geselecteerd van 16)

Eumig was een bedrijf gericht op Filmapparatuur voor 8mm film over de hele wereld. lokaal in Wenen werden ze bekend met het maken van radio's, kookplaten, aanstekers en kacheltjes Lees verder

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Eumig

Aantal items
16
Oudste item
C8 (1954)
Nieuwste item
RS 3000 projector (1978)

Eumig werd in 1919 opgericht door Ing. Alois Handler en ing. Karl Vockenhuber. de naam Eumig is een afkorting voor Electrizitäts und Metallwaren Industrie Geselshaft. als logo word in eerste instantie het teken voor de wortel uit 3 gekozen. Handler richtte zich op de financien en Vockenhuber op de technische kant. hun eerste product net na de eerste wereldoorlog is een aansteker gemaakt van een kogelhuls. niet lang daarna begint de productie van radios. in 1926 word Adolph Halpern uitgekocht en eumig veranderd in een GMBH. (EumiG MBH)

in 1932 verschijnen de eerste filmapparaten voor 9,5mm film. datzelfde jaar brengt kodak 8mm film op de markt en in de loop van de dertiger jaren gaat eumig ook 8mm apparaten maken.

de oorlog strooit roet in het eten, Oostenrijk werd deel van Duitsland na de Anschluss en eumig ging oorlogstuig maken. o.a. Mijnontstekers. tevens word de fabriek in de Buchengasse getroffen door bommen.

om de fabriek te herbouwen word na de oorlog zeer snel een productielijn opgebouwd voor electrische kachels en kookplaten. de vrouw en dochter van Vockenhuber gaan langs de deuren om het geld te innen.

tot aan de jaren 80 gaat het alleen maar voor de wind voor eumig, ze bieden een zeer breed scala aan filmapparaten. zowel stommefilm als geluidsprojectoren en camera's. ook word een klein begin gemaakt met videocamera's. verder gaan ze een contract aan met Polaroid voor het bouwen van het polavision systeem. ondanks dat Karl Vockenhuber Junior er geen heil in ziet word de deal toch gesloten en het systeem flopt.

na een lange serie tegenslagen en het missen van de Home Video boot wordt eumig in 1985 failliet verklaard. diverse patenten worden verkocht aan o.a. Canon.

Invoerdatum
04-02-2014 17:10:40
Ingevoerd door
Menerik