Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Dinky Toys modelauto's (2310 geselecteerd van 2408)

Hieronder is informatie opgenomen met betrekking tot een beknopte historie van Dinky Toys, de visie voor de Dinky Toys catalogus en aanvullende informatie met betrekking tot het opnemen van nieuwe modellen in de catalogus. Lees verder

1 2 3 ... 58 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 2310 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Dinky Toys

79720106-cf79-11e5-8b5f-adecf887f1cc
Aantal items
2408
Aantal curiosa items
Gerelateerd (98)
Oudste item
Station Staff (1931)
Nieuwste item
Dinky Toys (2013)
Duurste item
Military Vehicles Set (€ 2.500,00)

Dinky Toy - Het verhaal van de Historie;

Meccano ltd, opgericht in 1901 door Frank Hornby in Liverpool - UK, was een producent van o.a. mechanisch speelgoed en treinen - Hornby Trains. Eind jaren 20 bleek bij het publiek, mede onder invloed van Britains Tinnen Soldaatjes en boerderij-dieren, een behoefte te ontstaan naar tinnen (duur materiaal) figuren, dieren en artikelen, die bij het Hornby Trein-assortiment pasten. Frank Hornby - Meccano ltd kwam in february 1932, als eerste met de veel goedkopere en sterkere ijzer-metaal uitvoering van een serie Stationspersoneel, trein passageirs, boerderij-dieren, een serie treintjes, een Dubbeldekker-bus en een race-auto, no 23, allen genaamd Meccano Miniatures. Bij aankomst in de winkels, na aankondigingen en voorpubliciteit in de Meccano-Magazines December 1931 en Januari 1932, werd de gehele voorraad onmiddellijk uitverkocht, met grote indrukkwekkende nabestellingen. De verkoop liep storm met veel navraag voor nieuw modellen. Bij een directie vergadering op Binns Road in Liverpool, op 12 maart 1934 werd besloten de modellen voortaan uit te brengen onder een nieuwe naam; "MECCANO Dinky Toys" In het Meccano Magazine april 1934 werd de nieuwe 22-serie gepresenteerd onder deze nieuwe naam, onmiddellijk een reuze-succes en in december 1934 lagen er al 150 verschillende modellen in de winkels, waarbij in advertenties de naam MECCANO nog steeds in hoofdletters eerst werd vermeld. Pas in de lop van 1935 verdween Meccano-naam en kwam Dinky Toy op de eerste plaats

A short History on Dinky Toys! Many boys grew up with them and were appealed and fascinated by them. Today a lot of those boys have turned into collectors and take care of those precious small toy cars from their childhood. The first Dinky Toys appeared in the early thirties of the last century. A company had been established by Frank Hornby, the founder of the Hornby (Electric Model Trains) Company to manufacture and to market full metal model cars in great detail, based on their real examples driving around in the street and the country.
The company had two factories. One in Liverpool in the United Kingdom and another in Bobigny in France. Numerous models, a rough estimate would be 2000, were produced and many of them in many color variations. Production was suspended during the Second World War and resumed in 1946. In the fifties sales went rocket high. In the sixties the company was sold to the Tri-Ang Company. However, boy’s interests were changing in the seventies and the company could not get it right and so the company closed down. However, some car moulds were sold to a company in Hong Kong and so, even today Dinky Models are manufactured and sold.

Visie voor de Dinky Toys catalogus

Van ieder model elk type, kleurvariant* of verpakking in de catalogus op te nemen en hiervan een afbeelding als eerste foto te hebben en hiermee dus zichtbaar in de fotogalerij. Hiermee kunnen dan langzamerhand alle kleurvariaties van ieder model in kaart worden gebracht. Dus als op een later tijdstip een (betere) foto van een origineel, identiek model beschikbaar komt dan mag deze de bestaande foto's van een model vervangen. Alleen modellen opnemen, dus geen boeken, catalogi, posters, advertenties of dergelijke. Deze kunnen in de betreffende rubrieken van Catawiki worden ondergebracht en worden gerelateerd aan deze Dinky Toys catalogus. Treinen, schepen, vliegtuigen, accessoires en dergelijke zijn een integraal onderdeel van de Dinky Toys productie- en nummerseries en kunnen dus hier ook worden toegevoegd om zo een compleet overzicht van de Dinky Toys modellenproductie te krijgen. *Van een kleur, b.v. groen of blauw zijn vaak toch duidelijke kleurvarianten gebruikt in de loop van de jaren.

Aanbevelingen fotograferen

Voor een zo authentiek mogelijke kleurweergave het model fotograferen op een neutrale achtergrond, liefst wit, b.v. met behulp van een vel wit tekenpapier of wit laken. Eventueel kan de foto nog bewerkt worden zodat deze overeenkomt met de kleur van het model bij daglicht. Het model in een hoek van circa 30 graden van voren en van achteren fotograferen zodat een goed beeld ontstaat van het model. De derde foto graag van de onderkant plaatsen. Uit de onderkant kan namelijk veel informatie worden afgeleid met betrekking tot fabricagedatum en/of type van het model. Soms kunnen foto's van de zijkanten en van de voor- en achterkant ook veel informatie toevoegen. Hiervoor kan een kopie worden gemaakt van de reeds ingevoerde informatie en kunnen hierbij de aanvullende foto's worden opgenomen. In de titel dan het woord extensie tussen haakjes toevoegen.

Regels voor het toevoegen van nieuwe modellen aan de catalogus: ga hiervoor naar de hoofdpagina van de rubriek Modelauto's / Autominiaturen - Forum. Hieronder worden nog enkele aanvullende regels gegeven voor het toevoegen van nieuwe modellen.

Titel: naamgeving van het model overnemen zoals op verpakking of uit een catalogus. Indien meer foto's moeten worden opgenomen dan achter de titel (extensie) opnemen.

Nummer: de nummeropbouw bij Dinky Toys is door de verschillende nummeringssystemen en door het hergebruik van nummers in de loop van de jaren complex geworden. Vele nummers zijn dubbel gebruikt en sommige nummers wel vaker. Daarom is het nummeringssysteem uitgebreid om ieder model met iedere variant uniek te identificeren. Tevens worden hierdoor alle modellen per Dinky Toys nummer op een opeenvolgende rij in de fotogalerij gepresenteerd, Hiervoor wordt de volgende codering gebruikt. De originele Dinky nummers tot 999 worden aan de voorkant tot vier cijfers aangevuld met 0. Dit is noodzakelijk voor een correcte nummer-volgorde presentatie en eventueel gevolgd door een kleine letter voor nummers met letter uit het eerste nummersysteem. Dan een spatie en gevolgd door de hoofdletter F, G of H voor de productie van een model in de vestinging In Liverpool, Bobigny of Hong Kong als zelfstandig productiebedrijf / opdrachtgever. Sommige modellen zijn wel in andere landen geproduceerd maar in opdracht van de engelse of franse vestiging. B.v. een model dat in opdracht van de de franse vestiging in Spanje is geproduceerd. Optioneel opnemen (afhankelijk van beschikbare informatie): voor de modellen na de hernummering in de jaren vijftig het cijfer 2, 3 of 4 achter de hoofdletter opnemen. Voor het oudste model wordt het cijfer 2 gebruikt en indien nodig het cijfer 3 of 4 voor exemplaren die hetzelfde nummer hebben en van latere datum zijn. Optioneel opnemen voor Model Type identificatie: streepje en vervolgens het type nummer (indien van toepassing), b.v. T1, T2 of T3. Alleen vermelden als binnen een modelnummer meerdere typen voorkomen. Bij het item Bijzonderheden kan aanvullende informatie worden gegeven. Indien ramen aanwezig dan streepje gevolgd door de hoofdletter "W". Vervolgens weer optioneel: streepje en dan het cijfer van het model/kleurcodering zoals vermeld in de catalogus van Dr. Edward Force. Dit cijfer kan nog worden opgehoogd voor nog onbekende model/kleurcombinaties of kleurvarianten en eventueel aangevuld met een kleine letter waar Force meerdere mogelijkheden vermeld. Graag alleen de kleurcombinaties opnemen van originele modellen en niet van zogenaamde Code 2 of Code 3 modellen. (Code 1 = origineel, Code 2 = geverfd/gerestaureerd en Code 3 is een gewijzigd model) Nummervoorbeelden: 0024z F-1, 0250 G2-3, 0505 G-T2-5a (zie catalogus voor deze modellen). In een later stadium kunnen ook de verschillende type decals/transfers, ramen, interieurs, verpakkingen etc. worden meegenomen. Er moeten nog heel veel modellen in alle varianten worden toegevoegd om een goed overzicht te krijgen.

Invoerdatum
29-12-2012 18:19:44
Ingevoerd door
Paul-Janssen
Laatst gewijzigd op
22-04-2017 11:01:45
Laatst gewijzigd door
Basiliscus