Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Noch (26 geselecteerd van 26)

Noch begon in de 30er jaren met een modelbouwwinkel in Glauchau. Na de oorlog vluchtte hij naar W-Duitsland waar hij opnieuw begon. In 1961 verhuisde hij naar Wangen. Noch is bekend van zijn complete landschappen en nu van de natuur-getrouwe hardschuim pr Lees verder

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Noch

Aantal items
26
Oudste item
Dieseltreinstel DR BR 175 (2004)
Nieuwste item
Noviteitenfolder (2016)
Duurste item
Dieseltreinstel DR BR 175 (€ 130,00)

In 1930 begon Erich Noch in Glauchau een winkel in elektra. Klanten kwamen ook bij hem om hun elektrische treinen te laten repareren. Dat ging zo goed dat hij in 1936 besloot zelf treinen te gaan verkopen. Het toeval wil dat hij in het nieuwe bedrijfsgebouw dat hij betrok, Ernst Hecker ontmoette die huisjes bouwde als toebehoren bij de treinen. Erich besloot die in zijn winkel samen met de treinen te verkopen en dat was succesvol. Na de oorlog veranderde de vraag. Klanten wensten compleet ingerichte banen waarop meteen kon worden gereden en hij slaagde erin die te leveren. Glauchau ligt in de toenmalige DDR. Bedrijven werden er een voor een genationaliseerd. Toen Noch in 1955 aan de beurt was weigerde Erich mee te werken en vluchtte hij naar West-Duitsland. In Maisach bij München begon hij opnieuw met de verkoop van modelbaantoebehoren. In enkele jaren slaagde hij erin een gevestigde naam op te bouwen. In 1961 verhuisde hij naar Wangen. Inmiddels werkte ook zijn zoon Peter voor de firma. Noch is toen vooral bekend geworden van de complete landschappen van kunststof waarin men slechts rails hoefde te leggen om meteen een rijklare modelbaan te hebben. In 1989 stierf Eric en in 1997 Peter. De firma is toch in de familie gebleven, want Rainer de zoon van Peter, heeft de leiding overgenomen. De laatste jaren treedt Noch op de voorgrond met zijn natuurgetrouw uitziende producten van hardschuim.

In 1930 Erich Noch started a shop in electrical equipment. Customers also came to have their electric trains repaired. It went well and in 1936 he decided to sell trains himself. In the new premises he moved into he happened to meet Ernst Hecker who was building small houses as accessories for lay-outs. Erich decided to sell them in his shop together with the trains and it turned out to be a success. After the war demand changed. Customers wanted ready to run lay-outs and he was able to supply them. Glauchau is located in the former DDR. Companies were nationalized one by one. When in 1955 it was Noch’s turn, Erich refused to cooperate and fled to West Germany. In Maisach near Munichhe he started again selling model railway accessories. In a few years time he succeeded in establishing a good name. In 1961 he moved to Wangen. In the meantime his son Peter worked for the firm as well. At that time Noch became well known for their finished plastic landscapes in which laying out track was sufficient to get an instant ready to run lay-out. In 1989 Eric died and in 1997 Peter died. However, the firm remained a family business because Peter’s son Rainer took over management. In recent years Noch is in the picture with their natural looking products made of sturdy foam. .

Invoerdatum
13-08-2016 08:01:21
Ingevoerd door
rapido