Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Vega, Suzanne vinyl & cd's (46 geselecteerd van 46)

Suzanne Vega is een Amerikaanse zangeres en songwriter. Toen ze twee jaar oud was, verhuisde ze samen met haar moeder en stiefvader naar New York, waar ze in een 'achterstandsbuurt' kwam te wonen. Ze was 9 toen ze haar eerste gedichten maakte. Haar eerste Lees verder

1 2 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 46 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Vega, Suzanne

F581ec50-8641-11e6-88df-f9e8aa50bd83
Volledige naam
Suzanne Vega
Geboren
Santa Monica (Californië) , 11 juli 1959
Aantal items
46
Oudste item
Marlene On The Wall (1985)
Nieuwste item
Close-up, vol 1, love songs (2010)
Duurste item
She - The Album (€ 12,00)

Suzanne Vega is een Amerikaanse zangeres en songwriter. Toen ze twee jaar oud was, verhuisde ze samen met haar moeder en stiefvader naar New York, waar ze in een 'achterstandsbuurt' kwam te wonen. Ze was 9 toen ze haar eerste gedichten maakte. Haar eerste liedje schreef ze toen ze 14 was. Ze ging naar de New Yorkse "High School for the Performing Arts", waar ze moderne dans studeerde. Toen Suzanne de overstap maakte naar "Columbia University" om daar Engelse literatuur te studeren, ging ze optreden in kleine clubs in Greenwich Village. Dat resulteerde in 1984 in een platencontract. Vega's eerste album Suzanne Vega kwam in 1985 uit en werd positief ontvangen. Het nummer Marlene On The Wall werd een hit in de Verenigde Staten en The Queen And The Soldier een favoriet onder fans.

Haar tweede album Solitude Standing verscheen in 1987 en bevatte de hit Luka. In 1990 verscheen de DNA-remix van Tom's Diner (oorspronkelijk een a-capella-nummer) en dat werd wereldwijd een grote hit. Ook het lied Left of Center (met Joe Jackson) werd een radiohit.

In 1990 bracht ze haar derde album Days of Open Hand uit. Dit album volgde een experimentelere koers dan de voorgangers. Vega werd op dit album door een aantal bekende musici bijgestaan zoals John Linnell, de broers Anton en Erik Sanko, Percy Jones en Philip Glass.

In de periode 1991-2001 bracht Suzanne Vega nog drie albums uit met een grote variatie aan muziekstijlen. Ze laat haar muziek als "alterna-folk" omschrijven.

In 1998 was Vega te zien in de documentaire "Rock and Roll Heart" over Lou Reed. Rond de millenniumwisseling toerde ze weer regelmatig in Europa.

In 2006 verliet ze na 22 jaar haar platenmaatschappij "A&M Records" om te tekenen bij het gerenommeerde "Blue Note Records". In 2007 verscheen op dat label haar zevende album Beauty & Crime, met Frank & Ava als eerste single. Dit nummer verhaalt over de liefdesrelatie tussen Frank Sinatra en Ava Gardner. Op enkele andere nummers zingt KT Tunstall de achtergrondvocalen.

In 2008 werkten Vega en andere bekende artiesten uit de VS, het Verenigd Koninkrijk, Canada en Zuid-Afrika aan het album "Songs for Tibet", een steunbetuiging aan Tibet en dalai lama Tenzin Gyatso. "Songs for Tibet" verscheen tegelijkertijd met de Olympische Zomerspelen 2008 in de Volksrepubliek China waarvan de opening op 8 augustus plaatsvond. Het album werd op 5 augustus uitgebracht via iTunes en vanaf 12 augustus via muziekwinkels overal ter wereld. Sinds de invasie van Tibet in 1950-1951 bezet China het land met -volgens critici- een wijdverbreide politieke, religieuze en culturele onderdrukking tot gevolg.

Invoerdatum
29-09-2016 12:40:54
Ingevoerd door
Humphrey56