Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Pink Floyd vinyl & cd's (404 geselecteerd van 446)

Pink Floyd is een Engelse rockband die internationale erkenning kreeg voor zijn progressieve psychedelische rockmuziek. De groep evolueerde tot pioniers van de progressieve rock en symfonische muziek. Pink Floyd is bekend door zijn filosofische songtekste Lees verder

1 2 3 ... 11 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 404 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Pink Floyd

0da997ce-f935-11e4-8460-dcb152f6c1f7
Aantal items
446
Aantal curiosa items
Gerelateerd (42)
Oudste item
The piper at the gates of dawn (1967)
Nieuwste item
A Momentary Lapse of Reason (2017)
Duurste item
The dark side of the moon (€ 750,00)

Pink Floyd is een Engelse rockband die internationale erkenning kreeg voor zijn progressieve psychedelische rockmuziek. De groep evolueerde tot pioniers van de progressieve rock en symfonische muziek. Pink Floyd is bekend door zijn filosofische songteksten, klassieke rockcomposities, experimenten met geluid, grafisch en artistiek vernieuwende hoesontwerpen en door vele spectaculaire live-concerten.

Als een van de meest succesvolle en invloedrijke bands in de rockmuziek verkocht Pink Floyd wereldwijd meer dan 300 miljoen albums. Syd Barrett, Roger Waters en het latere bandlid David Gilmour kenden elkaar van school in Cambridge, terwijl de overige leden Nick Mason en Richard Wright samen met Roger Waters architectuur studeerden aan het Polytechnic in Regent Street in Londen.

Pink Floyd had in de late jaren '60 aanvankelijk bescheiden succes als een psychedelische band die destijds geleid werd door Syd Barrett. Barretts toenemende onbetrouwbaarheid en zijn moeizame gedrag dwongen de overige bandleden om een nieuwe gitarist en leadzanger toe te voegen. Dat werd David Gilmour, die Syd Barrett later helemaal zou vervangen. Na het vertrek van Barrett werd zanger en basgitarist Roger Waters langzaamaan bandleider en de belangrijkste songwriter. Dit leidde tot enkele wereldwijd bekende albums zoals "The Dark Side of the Moon" (1973), "Wish You Were Here" (1975), "Animals" (1977) en "The Wall" (1979).

Tijdens de opnames voor "The Wall" ontstonden de eerste scheurtjes in de groep. Het volgende album, "The Final Cut", was in feite al een soloproject van Waters, met enige assistentie van Gilmour. In 1985 stopte Waters er mee en leek het voorbij, maar in 1986 besloten Gilmour en Mason tot een doorstart en later voegde Wright zich bij hen. Dit zeer tegen de zin van Waters, waarna rechtszaken volgden over de naamvoering Pink Floyd. Waters verloor.

Het overgebleven trio maakte de albums "A Momentary Lapse of Reason" in 1987, "The Division Bell" in 1994, beide gevolgd door tournees en "The Endless River" in 2014.

Bob Geldof wist de groep inclusief Waters in 2005 bijeen te krijgen voor een optreden in het kader van het London Live 8-concert. Dit was het eerste optreden in de voltallige bezetting in 24 jaar. In februari 2006 verklaarde Gilmour tijdens een interview met de Italiaanse krant La Repubblica dat de band geen nieuw materiaal meer zal uitbrengen en geen tour meer zal houden. De individuele bandleden sluiten echter niet uit dat ze solo of in klein samenwerkingsverband verder musiceren, maar door het overlijden van Richard Wright in 2008 werd een reünie van de klassieke bezetting onmogelijk.

In juli 2014 werd via een officiële mededeling "The Endless River" aangekondigd, een nieuw studioalbum dat in november 2014 uitkwam. Het album heeft een hoog ambientgehalte en is gedeeltelijk gebaseerd op opnames die dateren uit 1993 toen Pink Floyd het album "The Division Bell" inblikte, een album dat reeds enkele instrumentale tracks omvatte waaronder 'Cluster One' en het Grammy Award-winnende 'Marooned'. David Gilmour en Nick Mason werkten sinds eind 2013 de composities verder uit en namen samen met onder meer bassist Guy Pratt en achtergrondzangeres Durga McBroom ander nieuw materiaal op. Phil Manzanera van Roxy Music, Martin Glover van Killing Joke en Andrew Jackson fungeren samen met Gilmour als co-producers van het nieuwe album.

Invoerdatum
13-05-2015 05:57:51
Ingevoerd door
Humphrey56