Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Hayes, Isaac vinyl & cd's (68 geselecteerd van 69)

Isaac Lee Hayes was een Amerikaans soul- en funkmusicus en acteur. Lees verder

1 2 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 68 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Hayes, Isaac

20f515ca-b2e8-11e5-8240-e8543caa4eeb
Volledige naam
Isaac Hayes
Geboren
Covington , 20 augustus 1942
Overleden
Memphis , 10 augustus 2008
Aantal items
69
Aantal curiosa items
Gerelateerd (1)
Oudste item
Hot Buttered Soul (1969)
Nieuwste item
The Very Best Of Isaac Hayes (2007)
Duurste item
Black Moses (€ 15,00)

Isaac Lee Hayes was een Amerikaans soul- en funkmusicus en acteur. Isaac Hayes kreeg grote bekendheid met de soundtrack Theme From Shaft voor de blaxploitation-film "Shaft" uit 1971. In latere jaren kreeg hij bekendheid bij een nieuw publiek door zijn stem te verlenen aan het karakter Chef in de animatieserie "South Park".

Hayes verloor op vrij jonge leeftijd zijn ouders, waarna hij werd opgevoed door zijn grootouders. Op zijn vijfde werd hij lid van het kerkkoor, waarna hij piano, orgel en saxofoon leerde spelen. Op een gegeven moment verhuisde de familie naar Memphis, waar hij speelde in enkele weinig succesvolle en voor korte tijd bestaande R&B-groepen als Sir Isaac and the Doo-Dads, The Teen Tones en Sir Calvin and His Swinging Cats. In 1962 maakte hij zijn eerste opname.

Al snel speelde hij saxofoon bij the Mar-Keys, waardoor hij kwam te werken voor Stax Records. Bij Stax schreef hij samen met David Porter een serie hits, waaronder de soulklassieker "Soul Man" van Sam & Dave, alsmede enkele nummers voor Carla Thomas en Johnnie Taylor.

In 1967 kwam zijn debuutalbum als soloartiest uit, Presenting Isaac Hayes, opgenomen vlak na een wild feest. Het eerste album was een redelijk succes, maar het was zijn tweede album, Hot Buttered Soul uit 1969, dat de grote doorbraak betekende. De muziek op Hot Buttered Soul was vrij lange, funky, sensuele soulmuziek en werd een groot commercieel succes. Met dit album vestigde hij met zijn voorliefde voor donkere zonnebrillen en gouden sieraden een herkenbaar imago, dat later navolging zou vinden in de gangsta rap.

Invoerdatum
04-01-2016 13:36:17
Ingevoerd door
Humphrey56