Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Aerosmith vinyl & cd's (98 geselecteerd van 115)

Aerosmith is een Amerikaanse rockband, die sinds de jaren zeventig is uitgegroeid tot een grote en bekende rockband. Aerosmith bestaat uit Steven Tyler, Brad Whitford, Joe Perry, Tom Hamilton en Joey Kramer. Lees verder

1 2 3 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 98 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Aerosmith

C65b34ae-b392-11e5-9a61-b6f96232109c
Aantal items
115
Aantal curiosa items
Gerelateerd (17)
Oudste item
Dream On (1973)
Nieuwste item
Veronica-Top 1000 Allertijden (2011)
Duurste item
Night in the ruts (€ 15,00)

Aerosmith is een Amerikaanse rockband, die sinds de jaren zeventig is uitgegroeid tot een grote en bekende rockband. Aerosmith bestaat uit Steven Tyler, Brad Whitford, Joe Perry, Tom Hamilton en Joey Kramer.

Aerosmith werd in 1970 in Boston opgericht. Steven Tyler, toen nog drummer, zag de band spelen in een kroeg en werd gegrepen door de rauwheid en echtheid waarmee de bandleden speelden. Al snel nam Tyler zijn plaats als zanger in de band in. Tylers karakteristieke stem en het gitaarwerk van Joe Perry resulteerde in een succesvol eerste album, met o.a. het nummer 'Dream on'. De groep kreeg al snel een grote schare fans en met albums als 'Get your Wings', 'Toys in the Attic' en 'Rocks' groeide de band in de jaren 1970 uit tot een van de grootste rockbands van Amerika. Nummers als Walk This Way, Dream On en Sweet Emotion worden nog steeds gezien als klassieke rocknummers.

Overmatig drugsgebruik van zanger Steven Tyler en gitarist Joe Perry begon halverwege de jaren zeventig zijn tol te eisen en leverde hen de bijnaam van "Toxic Twins" op. Vanaf het album Draw The Line (1977) ging het bergafwaarts en Joe Perry verliet in 1979 de band, in 1981 gevolgd door de andere gitarist, Brad Whitford. De rest van de band ging door met albums maken, met een verrassend goed album Rock In A Hard Place uit 1982.

Het keerpunt kwam in 1984 toen Perry en Whitford weer terugkeerden naar de band. De band startte in juni 1984 de succesvolle "Back In The Saddle" tournee. Na deze tournee werd begonnen met de opnames van Done With Mirrors. Dit album werd in november 1985 uitgebracht. Ondanks een sterke single in de vorm van Let The Music Do The Talking flopte dit album jammerlijk. Een uitgebreide tournee van januari tot augustus 1986 om deze plaat te promoten mocht niet meer baten. Het roer moest om. Alle bandleden waren van de drugs afgekickt voordat in 1987 Aerosmith een grandioze comeback maakte met het album Permanent Vacation. Maar ook op persoonlijk vlak ging het de band steeds beter. Zowel Tyler als Perry waren definitief van de drugs af en leken hun leven definitief te hebben gebeterd. Met het album Pump, met nummers als Love In An Elevator en het met een Grammy gewaardeerde Janie's Got A Gun bevestigde de band dat ze helemaal terug waren.

Hun meest recente album heet Music from Another Dimension! en dateert van november 2012. Hun eerste plaat met origineel materiaal in meer dan een decennium.

Invoerdatum
05-01-2016 09:57:49
Ingevoerd door
Humphrey56