Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Cars, The vinyl & cd's (46 geselecteerd van 46)

The Cars (1976-1988 en 2010-heden, VS) - Amerikaanse rockband die eind jaren '70 en de jaren '80 van de vorige eeuw een aantal hits scoorde, met als een van hun bekendste nummers 'Drive' (1984). Lees verder

1 2 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 46 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Cars, The

Volledige naam
The Cars
Aantal items
46
Oudste item
My best friend's girl (1978)
Nieuwste item
The 80s 2 (2001)
Duurste item
Rockfiles Rockballads (€ 15,00)

The Cars (1976-1988 en 2010-heden, VS) - Amerikaanse rockband die eind jaren '70 en de jaren '80 van de vorige eeuw een aantal hits scoorde, met als een van hun bekendste nummers Drive (1984).

Over de bandnaam: Het duurde even voordat de definitieve bezetting van The Cars een feit was, net zoals het nogal wat tijd kostte om tot de bandnaam te komen. Eerdere namen waarmee gewerkt werd waren Milkwood, Richard and the Rabbits (bedacht door Jonathan Richman), Ocasek and Orr en Cap’n Swing. Over hoe het uiteindelijk The Cars werd lopen de meningen uiteen. De band zelf houdt het er op dat drummer David Robinson de naam bedacht. Zanger/gitarist Ric Ocasek was erg tevreden met David’s suggestie: ‘It’s so easy to spell; it doesn’t have a ‘z’ on the end; it’s real authentic. It’s pop art, in a sense.’ Voor de volledigheid melden we toch ook nog even dat bepaalde bronnen stellen dat de naam The Cars het resultaat was van een peiling die door een radiostation in Boston werd uitgevoerd. De luisteraars kregen een lijstje met mogelijke bandnamen voorgelegd en mochten vervolgens stemmen. Het aardige is - als dit verhaal tenminste klopt - dat de leden van de band uiteindelijk besloten de naam te kiezen die bij de luisteraars als minst populaire uit de bus kwam; The Cars dus.

Bandnaamverklaring ontleend aan [It's] The Game of the Name (Weesp, 2013), met toestemming van de auteur.

Invoerdatum
26-04-2014 12:47:56
Ingevoerd door
daanmakkin