Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Chapman, Tracy vinyl & cd's (32 geselecteerd van 32)

Tracy Chapman is een Amerikaanse singer-songwriter, bekend van hits als "Fast Car", "Talkin' Bout A Revolution" en "Give Me One Reason". Lees verder

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Chapman, Tracy

E57ab43a-86c0-11e5-82eb-9c675faac975
Volledige naam
Tracy Chapman
Geboren
Cleveland (Ohio) , 30 maart 1964
Aantal items
32
Oudste item
Tracy Chapman (1988)
Nieuwste item
Bring' em In / Skin Deep (2013)
Duurste item
Telling Stories (€ 12,00)

Tracy Chapman is een Amerikaanse singer-songwriter, bekend van hits als "Fast Car", "Talkin' Bout A Revolution" en "Give Me One Reason".

Chapman studeerde aan de "Tufts University" in Medford (MA), waar ze in 1986 een major haalde in de antropologie en Afrikaanse studies. Tijdens haar studentenjaren begon ze met straatoptredens en speelde ze gitaar in koffiehuizen in Cambridge. Nadat ze tekende bij SBK kwam in 1988 haar titelloze debuutalbum uit en de single "Fast Car" over een jong kassameisje dat bij voorbaat in sociaal opzicht al verloren was. Enkele maanden later bracht ze tijdens een verjaardagsfeest van Nelson Mandela in het Wembley-stadion met enkel haar gitaar een akoestische versie van "Talkin' bout a Revolution" ten gehore. Haar titelloze album werd mede hierdoor een bestseller. Een jaar later won ze met dit album 4 Grammy Awards.

Met haar volgende albums, "Crossroads" en "Matters of the Heart", oogstte ze veel minder succes. In 1995 bleek "New Beginning" een nieuw begin voor haar carrière. Met de single "Give Me One Reason" scoorde ze een grote hit in de Verenigde Staten. Haar achtste album is "Our Bright Future" dat in november 2008 werd uitgebracht. Dat laatste album trekt de aandacht, mede dankzij een Europese tournee en de track "I Did It All".

Invoerdatum
09-11-2015 09:04:34
Ingevoerd door
Humphrey56