Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Kravitz, Lenny vinyl & cd's (85 geselecteerd van 88)

Leonard Albert "Lenny" Kravitz is een Amerikaanse zanger, gitarist en acteur, die bekend werd met hits als Are You Gonna Go My Way, Always On The Run, Let Love Rule, It Ain't Over 'Till It's Over en I'll Be Waiting. Lees verder

1 2 3 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 85 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Kravitz, Lenny

F4d23afa-b395-11e5-9061-e75ad5906b79
Volledige naam
Lenny Kravitz
Geboren
New York , 26 mei 1964
Aantal items
88
Aantal curiosa items
Gerelateerd (3)
Oudste item
Let Love Rule (1989)
Nieuwste item
Radio 538 - Hitzone 72 (2015)
Duurste item
Humo's alle 98 goed (€ 20,00)

Leonard Albert "Lenny" Kravitz is een Amerikaanse zanger, gitarist en acteur, die bekend werd met hits als Are You Gonna Go My Way, Always On The Run, Let Love Rule, It Ain't Over 'Till It's Over en I'll Be Waiting.

Lenny Kravitz werd geboren als zoon van een Oekraïens-Joodse vader en een West-Indisch-Amerikaanse moeder. Hij is journalist, zij is actrice.

Kravitz ontwikkelde al op jonge leeftijd een liefde voor de jaren 1960 en 1970 en dan met name voor de muziek uit die tijd. Jimi Hendrix behoort tot zijn idolen en soul en funk zijn Kravitz' favoriete genres. Hij kreeg in 1988 een contract door Virgin aangeboden. Een jaar later kwam zijn eerste album, Let Love Rule, uit.

De eigenzinnige Kravitz sprak veel mensen, en bijvoorbeeld ook MTV Europe, aan. Madonna blijkt ook fan van Kravitz, want hij schreef in 1990 "Justify my love" voor haar.

Het succes bleek hem ook parten te spelen. Zijn tweede album Mama Said ging over de, inmiddels verbroken relatie met actrice Lisa Bonet. Op dit album werkte hij samen met Slash, indertijd nog leadgitarist bij "Guns N'Roses". Ook Sean Ono Lennon, zoon van een van zijn grote voorbeelden, maakte zijn opwachting in het nummer All I Ever Wanted. Kravitz verscheen zelf ook vaak op albums van andere artiesten. Acts die al eens met hem samengewerkt hebben zijn onder andere P. Diddy, Pharrell Williams, Sheryl Crow, BB King, Eric Clapton, Iggy Pop, Mick Jagger, Guns N' Roses, Erykah Badu, Prince, Jay Z, Bruce Springsteen en Neneh Cherry. Na de dood van Michael Jackson maakte Lenny Kravitz op zijn Facebookaccount bekend dat hij ook samen met de net overleden zanger een nummer had gemaakt, dat nog niet werd uitgebracht. Na het zeer succesvolle album 5 verscheen Greatest Hits in 2000.

Kravitz haalde ook vaak de media met populaire acties. In 1991 zette hij samen met de zoon van John Lennon het Give Peace A Chance-project op poten en in 2003 nam hij samen met de Iraakse zanger Kazem Al Sahir "We want peace" op. In 1992 schreef en produceerde Kravitz het Engelstalige debuutalbum van zangeres/actrice Vanessa Paradis. De twee hadden tevens een korte relatie.

Na het minder succesvolle album Lenny uit 2001 keerde Lenny in 2004 weer terug met de hit Where Are We Runnin'? van het album Baptism, waarop hij muzikaal meer doet denken aan de vroegere albums. Ook Lady van dit album werd een hit in de Verenigde Staten.

In februari 2008 kwam Kravitz' nieuwe album It's Time For A Love Revolution uit. Na een wereldtournee zou dit opgevolgd worden door een album dat Funk moest gaan heten, hoewel hij al bijna tien jaar beweerde bezig te zijn met een dergelijk album. Later heeft Kravitz bekendgemaakt dat het album Black And White America zou gaan heten. Het wordt een dubbel-CD met rock en delen van zijn lang verwachte Funk-album. Het album kwam uit op 22 augustus 2011. De eerste single Come On Get It is 20 februari 2011 uitgebracht.

Naast zanger is Kravitz ook acteur. Hij speelde mee in de film "Precious" (2009), die twee Oscars won. Ook speelde hij in het eerste en tweede deel van "The Hunger Games" (2012, 2013), hij speelt de rol van Cinna, de stylist van Katniss. Hij heeft ook een rol als Butler in het Witte Huis en als vriend van Cecile Gaines in de film "The Butler" (2013).

Op 24 april 2014 kondigde Kravitz zijn nieuwe album aan dat Strut zou heten. De releasedatum is 23 september 2014. Het album wordt op 23 juni voorafgegaan door de single The Chamber.

Invoerdatum
05-01-2016 10:20:34
Ingevoerd door
Humphrey56