Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Lynyrd Skynyrd vinyl & cd's (45 geselecteerd van 50)

Lynyrd Skynyrd is een Amerikaanse southern rockband, afkomstig uit Jacksonville, Florida. Lynyrd Skynyrd verwierf begin jaren 70 bekendheid onder het leiderschap van zanger en songwriter Ronnie Van Zant tot hij met enkele andere bandleden omkwam bij een v Lees verder

1 2 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 45 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Lynyrd Skynyrd

A36f9958-dc69-11e5-8555-704f8284020b
Aantal items
50
Aantal curiosa items
Gerelateerd (5)
Oudste item
(pronounced' leh-'nérd 'skin-'nérd) (1973)
Nieuwste item
Lust for Life 54 (2015)
Duurste item
Street survivors (€ 22,00)

Lynyrd Skynyrd is een Amerikaanse southern rockband, afkomstig uit Jacksonville, Florida. Lynyrd Skynyrd verwierf begin jaren 1970 bekendheid onder het leiderschap van zanger en songwriter Ronnie Van Zant tot hij met enkele andere bandleden omkwam bij een vliegtuigongeluk op 20 oktober 1977.

Lynyrd Skynyrd was één van de meest toegejuichte southern-rockbands, hoewel die term toen nog niet was uitgevonden. Op 13 maart 2006 werd zij in de "Rock and Roll Hall of Fame" opgenomen en een jaar later in de "Georgia Music Hall of Fame". De unieke 'triple-lead guitar' zorgde ervoor dat songs zoals Free Bird of Sweet Home Alabama nu nog bekendheid hebben.

Leden van de band waren, naast zanger Ronnie Van Zant, de gitaristen Gary Rossington, Allen Collins, Ed King en Steve Gaines, de bassist Leon Wilkeson, keyboardspeler Billy Powell en de drummers Bob Burns en Artimus Pyle.

De band, die oorspronkelijk My Backyard heette, werd gevormd in Jacksonville in de zomer van 1964 door de jeugdvrienden Ronnie Van Zant, Allen Collins, Gary Rossington, Larry Junstrom (bas) en Bob Burns. Hun vroege invloeden waren Britse groepen zoals "The Beatles", "Free", "The Yardbirds" maar ook blues- en southern-bands als "The Allman Brothers Band".

Tijdens de jaren 1960 veranderde hun naam ettelijke malen; zo noemden de bandleden zich The Noble Five en One Percent. Ze speelden vaak in clubs en dancings in Jacksonville. Toen ze in 1968 een "Battle of the Bands" wonnen kregen ze hun eerste hits, waaronder Michelle en Need All My Friends. In 1970 wijzigden ze hun bandnaam in Leonard Skinnerd, naar de gymleraar van enkele bandleden, genaamd Leonard Skinner. Hij zou Van Zant en enkele bandleden in de jaren zestig eens naar het hoofd van de school gestuurd hebben, omdat hun haar te lang zou zijn. Nadat Al Kooper hen ontdekte, namen ze Lynyrd Skynyrd als definitieve bandnaam. Kooper produceerde hun eerste drie albums en de hitsingle Sweet Home Alabama.

Hun debuutalbum (pronounced 'l?h-'nérd 'skin-'nérd) kwam uit in 1973.

De originele drummer, Bob Burns, verongelukte bij een eenzijdig verkeersongeluk op 3 april 2015 in Bartow County, Georgia.

Invoerdatum
26-02-2016 09:16:39
Ingevoerd door
Humphrey56