Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Steely Dan vinyl & cd's (89 geselecteerd van 89)

Steely Dan is een Amerikaanse jazz-georiënteerde popgroep rond de muzikanten en componisten Walter Becker en Donald Fagen. Lees verder

1 2 3 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 89 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Steely Dan

F14081ba-09c4-11e5-9733-871107b47f48
Aantal items
89
Oudste item
Can't buy a thrill (1972)
Nieuwste item
Can't Buy a Trill + Gaucho (2010)
Duurste item
Can't Buy A Thrill (€ 25,00)

Steely Dan is een Amerikaanse jazz-georiënteerde popgroep rond de muzikanten en componisten Walter Becker en Donald Fagen.

De geschiedenis van de band is te verdelen in drie perioden. De eerste periode is die van een conventionele popgroep die op tournee ging en platen opnam van 1972 tot en met 1974, bestaande uit o.a. Walter Becker en Donald Fagen. In de erop volgende periode, die duurde tot 1980, bestond Steely Dan uitsluitend uit Becker en Fagen en nam alleen platen op in de studio, met behulp van sessiemuzikanten waaronder Michael McDonald en Jeff Porcaro (Toto). De band was populair in de Verenigde Staten waar ze door muziekcritici vergeleken werden met The Beatles. In de jaren '90 kwamen Becker en Fagen weer bij elkaar. Zij formeerden een nieuw Steely Dan dat regelmatig optreedt en enkele live- en studioalbums heeft uitgebracht.

Steely Dan beleefde in de jaren zeventig zijn hoogtepunt. Zes albums werden uitgebracht waarop jazz, rock-'n-roll, funk, rhythm-and-blues, pop en alles wat daar tussenin zit op intelligente wijze werden vermengd. Op het eerste gehoor klinkt de muziek misschien 'gepolijst', maar blijkt na aandachtig luisteren te worden gekenmerkt door complexe, door jazz beïnvloede structuren en harmonieën, intelligente teksten en muzikaal vakmanschap.

Met name de teksten van Steely Dan hebben enige cultstatus verworven. De soms wat cryptische bewoordingen worden door enthousiaste fans eindeloos geïnterpreteerd en sommigen menen er zelfs geheime booschappen in te ontwaren. De raadselachtigheid waarmee Becker en Fagen zich bedienden in interviews wakkerde deze mysteries alleen maar verder aan. Op internet zijn er levendige discussies over te vinden. Er is zelfs een zogenaamde Steely Dan Dictionary, die nuchtere verklaringen levert voor de soms wilde interpretatie van bepaalde woorden of zinsdelen.

Invoerdatum
03-06-2015 07:48:37
Ingevoerd door
Humphrey56