Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Walsh, Joe vinyl & cd's (48 geselecteerd van 49)

Joe Walsh is een Amerikaanse rockmuzikant. Hij wordt gezien als een van de beste slide-gitaristen en talkbox-gitaristen ter wereld. Lees verder

1 2 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 48 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Walsh, Joe

A5ab2972-466d-11e5-9b92-5eaf19047d03
Volledige naam
Joe Walsh
Geboren
Wichita (Kansas) , 20 november 1947
Aantal items
49
Aantal curiosa items
Gerelateerd (1)
Oudste item
Barnstorm (1972)
Nieuwste item
Frankie Miller's Double Take (2016)
Duurste item
Barnstorm (€ 44,00)

Joe Walsh is een Amerikaanse rockmuzikant. Hij wordt gezien als een van de beste slide-gitaristen en talkbox-gitaristen ter wereld.

Walsh zat in verschillende bands tijdens zijn studententijd aan de Kent State Universiteit. Pas in 1969 kreeg hij als leadgitarist van de band "The James Gang" wat grotere bekendheid. In 1971 verliet hij de band om een solocarrière te starten.

De eerste solowerken van Walsh, "Barnstorm" uit 1972 en de opvolger "The Smoker You Drink, The Player You Get" van 1973, benadrukten zijn status als innovatieve rockmuzikant. Zijn droge humor en zijn status van 'feestbeest' vonden vaak de weg naar zijn nummers. Meerdere nummers werden bekend via de radio, zoals "Rocky Mountain Way", dat nog steeds geldt als een klassieker in het genre van de classic rock.

Na nog een studio- en een live-album, werd Walsh in 1976 uitgenodigd om tot de groep "The Eagles" toe te treden, waar hij de vertrekkende gitarist Bernie Leadon verving. Walsh voerde bij de Eagles een hardere sound in en was sterk medebepalend voor de stijl van het zeer succesvolle album "Hotel California". Toen de Eagles enkele jaren later ten einde leek te lopen, begon Walsh weer soloprojecten te starten. Zijn elpees "But Seriously Folks" (1978) en "There Goes The Neighborhood" (1981) verkochten zeer goed. Hij nam tijdens de jaren tachtig nog enkele albums op, maar muzikale trends gingen aan hem voorbij. Tot aan de hereniging van de Eagles en hun gemeenschappelijke tournee in de late jaren negentig zag en hoorde men weinig van hem.

Door zijn veelzijdigheid op zowel de akoestische als de elektrische gitaar, was Joe Walsh als ondersteunende of sologitarist ook bij optredens van andere artiesten een graag geziene gast. Hij werkte bij live-optredens en studio-opnamen onder andere voor Dan Fogelberg en Steve Winwood. Daarnaast verscheen hij kort in de film "The Blues Brothers". Walsh is ook actief als radiozendamateur.

Invoerdatum
19-08-2015 12:27:25
Ingevoerd door
Humphrey56