Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Stealers Wheel vinyl & cd's (42 geselecteerd van 42)

Stealers Wheel was een Britse folkrockband die in 1971 in Paisley (Schotland) werd opgericht door folkzangers/liedjesschrijvers Joe Egan, Gerry Rafferty en Rab Noakes. De band werd in de vroege jaren zeventig beschouwd als de Britse versie van Crosby, Sti Lees verder

1 2 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 42 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Stealers Wheel

Aee1fe2c-b386-11e5-8148-25d7027dc494
Aantal items
42
Oudste item
Stealers Wheel (1972)
Nieuwste item
70 (2010)
Duurste item
Stuck In The Middle With You - The Best Of Stealers Wheel (€ 20,00)

Stealers Wheel was een Britse folkrockband die in 1971 in Paisley (Schotland) werd opgericht door folkzangers/liedjesschrijvers Joe Egan, Gerry Rafferty en Rab Noakes. De band werd in de vroege jaren zeventig beschouwd als de Britse versie van "Crosby, Stills, Nash & Young".

Op de eerste LP bestond Stealers Wheel uit drummer Rod Coombes, bassist Tony Williams, sologitarist Paul Pilnick, Joe Egan en Gerry Rafferty. Nadat ze twee singles hadden uitgebracht die niet zo veel succes hadden, verliet Rafferty de groep. Ook Williams stapte op en nieuwe leden werden Luther Grosvenor en bassist DeLisle Harper. Toen Stuck In The Middle With You onverwacht een wereldhit werd, haastte Rafferty zich om terug te keren, waardoor de band uit zes leden ging bestaan. Van Stuck In The Middle With You, een in de traditie van Bob Dylan en The Beatles geschreven nummer, werden wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

Het debuutalbum Stealers Wheel (1972) verkocht behoorlijk en bereikte nummer 50 in de Amerikaanse albumcharts. De single Late Again werd in sommige landen zelfs alsnog een bescheiden hit. De band nam als zesmansformatie de single Everything Will Turn Out Fine op, maar Rafferty was ontevreden over het feit dat Leiber & Stoller probeerden de plaat te laten klinken als "Stuck in the middle, part 2". Hij haalde Egan over om als duo door te gaan en de overige vier leden werden aan de kant gezet. Op het volgende album Ferguslie Park (1973) stond een nieuwe opname van Everything Will Turn Out Fine, die nogal verschilde van de single-versie. Met name Grosvenors gitaarwerk werd node gemist. Doordat alle heruitgaven de 'duo-versie' bevatten is de originele single van de zesmans Stealers Wheel een collector's item geworden. Met de single Star scoorde het duo Rafferty-Egan nog een bescheiden hit en het nummer is tot op de dag van vandaag nog relatief populair. Maar het succes van het eerste album werd niet geëvenaard.

De uitgave van het derde en laatste album werd door verschil van inzichten tussen Egan en Rafferty meer dan 1,5 jaar vertraagd. Zij konden het niet eens worden of ze als groep of als duo door moesten gaan en verschilden van mening op artistiek vlak. Het laatste album, Right or Wrong, kwam in 1975 uit zonder dat er nog een Stealers Wheel was om de plaat te promoten.

Rafferty bouwde een succesvolle solocarrière op, maar Egan verdween langzaam in de vergetelheid. Hij runt al jaren een uitgeverii in Schotland.

Het nummer Stuck In The Middle With You werd in 1992 gebruikt door Quentin Tarantino als soundtrack voor de film "Reservoir Dogs", waarmee de band opnieuw enige tijd belangstelling verwierf. De drie albums van de band werden in 2004/2005 opnieuw uitgebracht door het Britse label Lemon Recordings. In 2008 begon Tony Williams op zijn website concerten van Stealers Wheel aan te kondigen. Het bleek te gaan om een samenwerking met originele bandleden Rod Coombes en Paul Pilnick plus zanger Tony Mitchell, echter zonder de geluidsbepalende stemmen van Rafferty en Egan. Voor zover bekend heeft de band tot nu toe eenmaal opgetreden (in Blackpool, Engeland). Een reünie zit er niet meer in: Gerry Rafferty overleed op 4 januari 2011.

Invoerdatum
05-01-2016 08:31:14
Ingevoerd door
Humphrey56