Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Sweet, The vinyl & cd's (119 geselecteerd van 123)

The Sweet was een Engelse glamrockband met hoogtijdagen tussen 1971 en 1978. De band werd opgericht in 1968 als Sweetshop, later afgekort naar Sweet. Lees verder

1 2 3 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 119 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Sweet, The

5a01cff2-b388-11e5-8a8b-ffba2a03f793
Aantal items
123
Aantal curiosa items
Gerelateerd (4)
Oudste item
Get on the line (1970)
Nieuwste item
Die hit-giganten - oldies (2009)
Duurste item
Pop Kwartet (€ 60,00)

The Sweet was een Engelse glamrockband met hoogtijdagen tussen 1971 en 1978. De band werd opgericht in 1968 als Sweetshop, later afgekort naar Sweet. De succesbezetting bestond uit Andy Scott (gitaar/zang), Steve Priest (bas/zang), Brian Connolly (zang) en Mick Tucker (drums/zang), waarvan de eerste twee nu nog in leven zijn. Kenmerkend van deze band is de hoge samenzang.

The Sweet maakte begin jaren 70 bubblegummuziek onder toeziend oog van producersduo Nicky Chinn en Mike Chapman. Enkele hits waren Funny Funny, Poppa Joe, Wig Wam Bam en Block Buster!. Ze lieten "Dyna-mite" links liggen, het werd een hit voor Mud.

Na verloop van tijd ging de nadruk meer op glamrock en later op hardrock liggen. De samenwerking met Chinn/Chapman werd in 1974 verbroken en Sweet nam het heft in eigen handen. Met het zelfgeschreven nummer 'Fox on the Run' scoorden ze begin 1975 een grote hit. Daarna werd het stiller rond de groep en werden ze enigszins voorbijgestreefd door de Disco-, Punk- en New-Wave-rage. Toch scoorden ze nog een laatste internationale hit Love is like Oxygen begin 1978. Van melodieuze hardrock evolueert de band naar symfonische rock in 1978 om vervolgens meer de kant van de poprock op te gaan in de jaren 1980.

In februari 1979 verliet Connolly de band om een solocarrière te beginnen. Deze kwam echter niet van de grond. De resterende drie gingen tot 1982 door als trio onder de naam Sweet. Daarna gaven ook zij er de brui aan.

De band heeft internationaal vele singlesuccessen gekend, maar de albumverkoop verliep minder. De albums Fanny Adams en Give Us A Wink bereikten de albumlijsten in respectievelijk Groot-Brittannië en de VS.

In 1986 werd de groep heropgericht met als enige originele leden Scott en Tucker. Priest woonde inmiddels in de Verenigde Staten en had geen zin om mee te doen. Drie jaar later verscheen een album Live At The Marquee met onder andere vier nieuwe studiotracks. In dezelfde periode vormde Connolly zijn eigen versie van The Sweet nl.: Brian Connolly and the New Sweet en daarna onder de naam BC Sweet.

In 1989 werd geprobeerd de oorspronkelijke vier weer samen te brengen. Er werden zelfs twee songs opnieuw opgenomen. Maar de chemie tussen de vier was weg en het project stierf een vroege dood. Scott en Tucker gingen door met hun versie en zo ook Brian Connolly.

In 1991 werd Tucker uit The Sweet gezet wegens gezondheidsproblemen. Scott ging verder onder de naam Andy Scott's Sweet. Als in 2002 Tucker overlijdt wordt deze naam weer veranderd in Sweet.

Brian Francis [McManus] Connolly stierf op 9 februari 1997 op 51-jarige leeftijd. Hij stierf aan de gevolgen van leverproblemen en een hartaanval, toegeschreven aan een chronisch alcoholprobleem. Er wordt gezegd dat hij de meeste hartaanvallen heeft overleefd van alle mensen. Hij werd gecremeerd na een ceremonie in de "Most Holy Name Roman Catholic Church" in Denham, Buckinghamshire. In Ruislip hangt een plaquette ter herinnering aan Brian, bijeengespaard door Sweet fans. Brians as is over het water verstrooid door zijn volwassen dochters Nicola and Michelle. Hij liet behalve zijn twee dochters ook hun moeder(zijn ex-vrouw), Marilyn en een twee jaar oude zoon, Brian Junior (BJ) en diens moeder (zijn vriendin Jean) achter.

Michael Thomas (Mick) Tucker stierf op 54-jarige leeftijd op 14 februari 2002 aan leukemie in Welwyn Garden City, Hertfordshire. Hij werd op 25 februari 2002 begraven in een graf zonder naam op het kerkhof Chorleywood House Cemetery. Het graf is gemarkeerd door een slapende engel. Sinds enkele jaren staat er in de buurt van het graf een bank met een gedenkplaat. Het geld voor deze bank en gedenkplaat werd door de Sweet-fans van www.thesweet.com bij elkaar gebracht. De inscriptie op de plaat luidt: "Mick Tucker, 1947-2002. Remembered by Sweet fans everywhere". Mick liet een weduwe, Janet, en een dochter, Ayston (uit zijn eerste huwelijk met de in 1979 overleden Pauline) achter. Volgens Steve Priest was Mick Tucker de meest ondergewaardeerde Engelse drummer ooit.

Andy Scott en kornuiten toeren als The Sweet nog steeds de wereld rond en brengen af en toe nog wel eens een CD uit (laatste in 2012: New York Connection, een album met covers van oude en nieuwe liedjes).

Steve Priest is sinds midden 2008 ook weer aan het toeren in Amerika en Canada met zijn eigen Sweet. Het eerste live-album van hen is klaar.

Invoerdatum
05-01-2016 08:43:11
Ingevoerd door
Humphrey56