Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Pearl Jam vinyl & cd's (69 geselecteerd van 73)

Pearl Jam is een Amerikaanse rockband uit Seattle, opgericht in 1990. In die tijd werd de muziek van de band als 'grunge' bestempeld, zoals ook andere bands uit Seattle als Nirvana, Alice in Chains en Soundgarden aan grunge werden gekoppeld. Lees verder

1 2 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 69 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Pearl Jam

768bd396-b394-11e5-853b-e52ea2359bcf
Aantal items
73
Aantal curiosa items
Gerelateerd (4)
Oudste item
Alive (1991)
Nieuwste item
Lust for Life 63 (2016)
Duurste item
Jeremy (€ 25,00)

Pearl Jam is een Amerikaanse rockband uit Seattle, opgericht in 1990. In die tijd werd de muziek van de band als 'grunge' bestempeld, zoals ook andere bands uit Seattle als "Nirvana", "Alice in Chains" en "Soundgarden" aan grunge werden gekoppeld. Later werd Pearl Jam steeds vaker geassocieerd met classic rock, alternatieve rock en mainstream rock. Vijf albums van de band bereikten de eerste plaats in de Amerikaanse Billboard 200. Geschat wordt dat Pearl Jam wereldwijd meer dan 60 miljoen albums heeft verkocht. Hiermee behoort Pearl Jam tot de bestverkopende rockbands ter wereld allertijden. Pearl Jam is de best verkopende rockband die na 1990 is opgericht.

De bekendste musicus van Pearl Jam is zanger en gitarist Eddie Vedder, die ook bekend staat om zijn zeer succesvolle soundtrack voor de film "Into the Wild". Hij was er vanaf het begin in 1990 bij, net als bassist Jeff Ament en de gitaristen Stone Gossard en Mike McCready. Drummer Matt Cameron sloot zich in 1998 bij de band aan. Sinds 2002 is Pearl Jam uitgebreid met een toetsenist, bekend onder zijn bijnaam Kenneth 'Boom' Gaspar.

De band werd vooral bekend door de eerste drie albums. Ten (1991) bevat nummers als "Alive", "Jeremy", "Even Flow" en "Black". Het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone schreef hierover: "Ze zullen nooit meer zo'n grote plaat maken. Geen enkele rockband zal dat doen". Het tweede album Vs. (1993) was destijds het snelstverkopende album in de Verenigde Staten met een miljoen verkopen binnen de eerste week, zeven miljoen verkopen in totaal en vijf weken bovenaan de charts, met daarop nummers als "Daughter", "Go", "Animal" en "Dissident". De bekendste nummers van het derde album Vitalogy (1994) zijn "Spin the Black Circle", "Corduroy", "Better Man" en "Immortality".

De albums ná Vitalogy hebben minder publiciteit gekregen, mede op verzoek van de band zelf, en werden minder verkocht. De meest bekende nummers uit deze periode zijn Off He Goes, Given To Fly, Love Boat Captain, I Am Mine, Save You, Life Wasted, World Wide Suicide, The Fixer, Just Breathe, Sirens en Future Days.

Hun meest recente album Lightning Bolt dateert van oktober 2013.

Invoerdatum
05-01-2016 10:09:53
Ingevoerd door
Humphrey56