Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Cranberries, The vinyl & cd's (38 geselecteerd van 38)

The Cranberries is een Ierse rockband die populair werd in de jaren 1990. De band trad op met "The Rolling Stones" en "AC/DC" en in 1995 bezorgde het album No Need To Argue hen de internationale doorbraak. Lees verder

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

The Cranberries is een Ierse rockband die populair werd in de jaren 1990. De band trad op met "The Rolling Stones" en "AC/DC" en in 1995 bezorgde het album No Need To Argue hen de internationale doorbraak.

Noel en Mike Hogan, twee broers uit Limerick, Ierland begonnen in 1990 een band met drummer Fergal Lawler. Oorspronkelijk heette de band The Cranberry Saw Us, een woordspeling op "cranberry sauce". Dolores O'Riordan deed auditie voor de rol van lead-zangeres en won en schreef de tekst voor "Linger". Haar stem, variërend van scherp tot krachtig en van hoog tot laag, is het essentiële kenmerk van het geluid van de band.

Hun zelfgeproduceerde demobandje deed het lokaal goed en de band nam al snel een bandje op wat veel populariteit en interesse van de critici kreeg. Na een flinke ruzie over muziekcontractanten, tekenden The Cranberries bij Island Records. Na een onsuccesvolle eerste single, brak de band met haar manager. Hun tweede single, Linger en hun debuutalbum Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We? werd een gigantisch succes in de Verenigde Staten en in Groot-Brittannië. De volgende single, Dreams, werd eveneens een hit en bereikte de veertiende plaats in de Amerikaanse hitlijsten.

In 1994 trouwde Dolores O'Riordan met Don Burton, de tour-manager van de band. O'Riordans status als frontvrouw van de band begon spanningen te veroorzaken binnen de groep terwijl No Need To Argue, hun tweede album, werd geproduceerd. Op dit album staat ook de hitsingle Zombie, een protest tegen het geweld tussen de katholieken en protestanten in Noord-Ierland in de jaren 1990. Het album bracht de band een immense populariteit in heel Europa en de VS.

Terwijl er al geruchten waren over O'Riordans dreigende vertrek uit de band, werd het album To The Faithful Departed uitgebracht. Het album verkocht goed, ondanks een aantal negatieve recensies, maar niet zo goed als het vorige album. Tijdens de daaropvolgende jaren gingen er steeds meer geruchten over het mogelijke uiteenvallen van de band en werd een grote tour afgelast. In 1999 kwam het album Bury The Hatchet uit.

In 2001 bracht de band het album Wake Up And Smell The Coffee uit. Een "Best Of..."-compilatie genaamd Stars werd uitgebracht in 2002, samen met een DVD met vernieuwende muziekvideo's, die in de prijzen vielen.

In 2004 maakten de bandleden bekend dat ze een pauze zouden nemen om hun individuele carrières aandacht te geven. Eerder dat jaar had Dolores O'Riordan de titelsong van de film "The Passion of the Christ" gezongen, Ave Maria. Haar solo-album "Are You Listening?" kwam uit op 7 mei 2007. Noel Hogans nieuwe project is de "Mono Band".

The Cranberries hebben besloten het volgende album uit te stellen. Na meer dan twaalf jaar van onophoudelijke tours en promoties, meer dan 38 miljoen albums verkocht en concerten gegeven voor honderdduizenden fans van over de hele wereld, vond de band dat het tijd was voor een pauze.

Op 27 februari 2012 verscheen, voor het eerst in ruim elf jaar, een nieuw studioalbum: Roses.

Invoerdatum
04-01-2016 13:46:35
Ingevoerd door
Humphrey56