Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Guess Who, The vinyl & cd's (68 geselecteerd van 69)

The Guess Who is een Canadese rockband. Het festival "Le Guess Who?" is naar hen vernoemd. Lees verder

1 2 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 68 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Guess Who, The

F57f35e4-b2f4-11e5-8a6e-81846af593e0
Aantal items
69
Aantal curiosa items
Gerelateerd (1)
Oudste item
[Guess Who] (1965)
Nieuwste item
The Guess Who (2013)
Duurste item
Superstars of the 70's (€ 10,00)

The Guess Who is een Canadese rockband. Het festival "Le Guess Who?" is naar hen vernoemd.

De geschiedenis van The Guess Who gaat terug tot 1958, toen Chad Allan (zang) in Winnipeg zijn band Al and the Silvertones oprichtte. Deze band veranderde haar naam later in Chad Allan and the Reflections en daarna in The Expressions. Ze bestond naast Allan uit Randy Bachman (gitaar), Jim Kale (basgitaar) en Garry Peterson (drums). In Engeland oogstten ze succes met de single His Girl, waarna ze bij Mills Music en King Records tekenden. Met Bob Ashley als pianist werd in 1965 de single Shakin' All Over uitgebracht. Als publiciteitsstunt werd op de hoes enkel de vraag "Guess Who?" in plaats van een bandnaam vermeld. Indertijd waren Britse rock-'n-rollbandjes zeer populair en het platenlabel hoopte dat het publiek zou denken dat de band uit Engeland kwam, zodat ze konden profiteren van de Britse invasie. Nadat in december 1965 Burton Cummings (zang, piano) zich bij de groep voegde en in mei 1966 Allan en Ashley de band verlieten, werd The Guess Who als vaste bandnaam gekozen.

De single Shakin' All Over betekende hun internationale doorbraak en van 1965 tot 1968 had de band meerdere hits in Canada met onder andere Tossin' and turnin' en Hey Ho What You Do to Me. In 1969 werd het door Bachman en Cummings geschreven These Eyes als achttiende single van The Guess Who uitgebracht, waarvan een miljoen exemplaren verkocht werden. Deze single bereikte de top tien in de Amerikaanse hitlijst en beleefde bijna dertig jaar later een tweede jeugd als hiphop-sample.

1970 werd een topjaar in hun bestaan. Ze scoorden meerdere nummer één hits: No Time, American Woman, No Sugar Tonight en Share the Land. In 1974 volgde hun laatste groot succes Clap For The Wolfman, opgedragen aan diskjockey Wolfman Jack. Bachman, overtuigd Mormoon, vertrok na ruzies met Cummings en zou erg succesvol worden met "Bachman-Turner Overdrive".

In de jaren 1980, 1990 en 2000 waren er diverse reunieconcerten van de "American Woman"-bezetting; Bachman en Cummings hebben vergeefs geprobeerd om de rechten van de groepsnaam in handen te krijgen en treden nu op als de "Bachman-Cummings Band".

Invoerdatum
04-01-2016 15:08:06
Ingevoerd door
Humphrey56