Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Tavares vinyl & cd's (87 geselecteerd van 87)

Tavares is een Amerikaanse R&B-, disco- en soulgroep. De band bestaat uit de vijf broers Tavares uit New Bedford, Massachusetts. Lees verder

1 2 3 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 87 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Tavares

7a0b4348-7695-11e6-8739-0c1b17a10aaa
Aantal items
87
Oudste item
In The City (1975)
Nieuwste item
Fetenhits - Studio 54 (2009)
Duurste item
Special Love Songs (28 Soft Soul Songs) (€ 20,00)

Tavares is een Amerikaanse R&B-, disco- en soulgroep. De band bestaat uit de vijf broers Tavares uit New Bedford, Massachusetts.

De broers Tavares begonnen op te treden in 1963 als Chubby and the Turnpikes, toen de jongste broer dertien jaar was. Hiervoor zongen de broers met hun vader terwijl hij hen met zijn gitaar begeleidde. Hij zong Kaapverdische wereldmuziek. Dat veranderde toen stiefbroer John zijn platenspeler met Temptations- en Four Tops plaatjes bij de familie Tavares binnen bracht. Jarenlang traden ze als Chubby and the Turnpikes op om in 1971 na een tournee in Italië hun familienaam als groepsnaam te nemen. Tijdens die tournee waren Lola Falana en Leroy Gomez mee, waarbij de laatste in Europa achterbleef. In 1973 tekende de band bij "Capitol Records", waarna ze hun eerste hit scoorden (Check it Out). Tijdens de opnames van hun eerste album deed ook broer Victor nog mee, maar hij stapte niet veel later uit de groep.

1975 werd een goed jaar voor de band. Ze maakten een album met daarop de hits als Heaven Must Be Missing an Angel, een nummer 1 hit in meerdere landen en Don't Take Away The Music. Doordat veel van hun hits een R&B-achtergrond hadden, gaf dit de groep het imago van een disco-act. Dit imago werd nog versterkt toen Tavares meewerkte aan de soundtrack van de film "Saturday Night Fever" uit 1977. De groep nam het nummer More Than a Woman (oorspronkelijk van de Bee Gees) op. De soundtrack was zeer succesvol. Het leverde Tavares hun enige Grammy Award op.

Op hun latere albums verdween de disco-invloed enigszins, maar daarmee verdween ook het grote succes. Begin jaren 1980 verliet Tavares "Capitol Records" om te tekenen bij "RCA". In 1983 verliet Ralph Tavares de groep en broer Victor verving hem een aantal jaar tijdens de zogenaamde 'remixen' van Ben Liebrand, verdween weer en ook Tiny vertrok in de jaren 1990. De andere drie broers bleven toeren. In januari 2009 keerde Tiny weer terug naar de groep.

Afkomstig uit New Bedford, een voorstad van Boston zijn ze regelmatig te vinden op de plaatselijke podia. Zo traden ze op 20 augustus 2011 op om hun vader Felicano 'Flash' Tavares te eren, waarbij broer Victor het podium opklom om zijn hit met Tavares Check it Out te zingen.

Op 12 juni 2012 werd de solo-CD van Chubby Tavares gelanceerd. Ook Tiny's kleindochter Lorae, geboren in 1996, timmert al aardig aan de weg.

Invoerdatum
09-09-2016 13:58:26
Ingevoerd door
Humphrey56