Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Santana, Carlos vinyl & cd's (51 geselecteerd van 54)

Carlos Santana is een gitarist van Mexicaanse afkomst. Hij werd bekend met Santana, de band die zijn achternaam draagt en succesvol is sinds het eind van de jaren zestig. Lees verder

1 2 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 51 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Santana, Carlos

0b4d9590-233f-11e6-95d3-a2f580f31290
Volledige naam
Carlos Santana
Pseudoniemen
Devadip
Geboren
Autlán , 20 juli 1947
Aantal items
54
Aantal curiosa items
Gerelateerd (3)
Oudste item
The Live Adventures of Mike Bloomfield and Al Kooper (1968)
Nieuwste item
The songs of Chuck Berry (2017)
Duurste item
Welcome (€ 25,00)

Carlos Santana is een gitarist van Mexicaanse afkomst. Hij werd bekend met Santana, de band die zijn achternaam draagt en succesvol is sinds het eind van de jaren zestig.

Santana kwam al vroeg in aanraking met muziek; zijn vader speelde viool in een mariachiband. Op vierjarige leeftijd leerde hij viool spelen van zijn vader en op achtjarige leeftijd leerde hij gitaar spelen. Ook zijn jongere broer, Jorge Santana, is gitarist geworden. De familie Santana verhuisde van Autlán de Navarro naar Tijuana en in 1960 naar San Francisco. Carlos Santana verdiende in die tijd zijn geld voor zijn onderhoud als muzikant in striptease-clubs. Een jaar later volgde hij zijn familie naar San Francisco en volgde onderwijs aan de "James Lick Middle School" en de "Mission High Schoo"l. In 1965 deed hij eindexamen en is hij tot Amerikaans staatsburger genaturaliseerd.

Carlos Santana werd in de jaren zestig en zeventig bekend met zijn band Santana. Deze band experimenteerde met rock, latin en jazz fusion. In 2003 plaatste het blad "Rolling Stone" Carlos Santana op nummer 15 op de lijst van de 100 beste gitaristen aller tijden. Verder won hij 10 Grammy Awards en 3 Latin Grammy Awards.

Begin jaren zeventig stelde John McLaughlin (gitarist en oprichter van het Mahavishnu Orchestra) Carlos Santana voor aan de goeroe Sri Chinmoy. Carlos Santana sloot zich aan bij deze sekte en ging voortaan door het leven als Devadip Carlos Santana (Devadip: "het oog, de lamp en het licht van God"). In 1973 trouwde Santana met Deborah King (die zich tevens bekeerd had en de naam Urmila had aangenomen). Met haar kreeg hij drie kinderen. In 2007 is hij van haar gescheiden. In 1981 brak Carlos Santana met Sri Chinmoy omdat diens strenge leefregels steeds moeilijker te combineren waren met zijn bestaan als rockster. Hierna bekeerde hij zich tot het christelijke geloof. In 1998 is Carlos Santana in de "Rock and Roll Hall of Fame" opgenomen en richtte hij in dat jaar de "Milagro Foundation" op. In 2010 is hij hertrouwd met de drumster Cindy Blackman.

Zijn meest recente album is Blues for Salvador dat dateert van oktober 1987.

Invoerdatum
26-05-2016 12:40:36
Ingevoerd door
Humphrey56