Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Tin Machine vinyl & cd's (16 geselecteerd van 18)

Tin Machine was een band die bestond uit David Bowie, gitarist Reeves Gabrels, bassist Tony Sales en drummer Hunt Sales. De band was actief tussen 1988 en 1992 en werd geen commercieel succes. Lees verder

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tin Machine

922aad26-7a4e-11e6-90f4-8e195469c4a8
Aantal items
18
Aantal curiosa items
Gerelateerd (2)
Oudste item
Tin Machine (1989)
Nieuwste item
Rockthology (an Epic Rock and Metal Collection) (2002)
Duurste item
Live - Oy Vey, Baby (€ 13,00)

Tin Machine was een band die bestond uit David Bowie, gitarist Reeves Gabrels, bassist Tony Sales en drummer Hunt Sales. De band was actief tussen 1988 en 1992 en werd geen commercieel succes. De band ontstond als een reactie van Bowie op de tegenvallende kritieken op het album Never Let Me Down en zijn wens om weer muziek te maken voor zichzelf en niet voor de massa.

De gebroeders Sales kenden Bowie als voormalige gitaristen van Iggy Pop uit de tijd dat zij in 1977 een jaar als toetsenman in Iggy's band hadden meegereisd.

Tin Machine bracht in 1989 het album Tin Machine uit, waarbij Bowie liet zien dat hij even genoeg had van radiovriendelijke popmuziek en groots opgezette tournees en zijn koers verlegde naar hardere, zij het enigszins conventionele, rock. Tin Machine was meer een hobbybandje voor Bowie en ze traden op op kleinere poppodia. Voor veel Bowie-fans was dit een teleurstelling, omdat naast de geringe afmetingen van zulke zalen, relatief veel kaarten naar de pers en door de platenmaatschappij uitgenodigde personen gingen. De meningen van het publiek en de pers over de band en het album waren verdeeld en de reden van de oprichting van de band werd door sommigen niet begrepen, maar Tin Machine luidde het begin in van een samenwerking tussen Bowie en Gabrels die tot het eind van de jaren negentig zou duren. Het eerste album van Tin Machine kreeg daardoor weinig aandacht.

In 1991 verscheen het album Tin Machine II. Door de critici werd dit album eveneens met gemengde gevoelens ontvangen. Hoewel het album een aantal bijzonder sterke Bowie-nummers bevatte, zoals Baby Universal, You Belong In Rock'n Roll en Goodbye Mr. Ed, werden de door drummer Hunt Sales gezongen nummers Stateside en Sorry als een dieptepunt in Bowies carrière gezien. Opvallend op de CD is het in het Indonesisch gezongen Amlapura -de tweede keer dat Bowie een nummer in het Indonesisch zingt, na de Indonesische versie van Don't Let Me Down. Het album werd ondersteund met een tournee (liveopnames van deze tournee verschenen in 1992 op het album Oy Vey, Baby). Vervolgens werd de band officieus ontbonden.

Invoerdatum
14-09-2016 07:41:00
Ingevoerd door
Humphrey56