Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Oldfield, Mike vinyl & cd's (208 geselecteerd van 214)

Michael Gordon Oldfield is een Brits popmusicus. In zijn jeugd maakte Oldfield muziek met zijn zus, zangeres Sally, die ook in zijn latere werk nog te horen zou zijn. Met haar vormde hij het folkduo The Sallyangie. In 1969 bracht het duo de LP Children of Lees verder

1 2 3 ... 6 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 208 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Oldfield, Mike

D3bb0432-f715-11e5-9ba6-fe7bf0b6a534
Volledige naam
Mike Oldfield
Geboren
Reading, England , 15 mei 1953
Aantal items
214
Aantal curiosa items
Gerelateerd (6)
Oudste item
Nurses Song With Elephants (1972)
Nieuwste item
Return to Ommadawn (2017)
Duurste item
Boxed (€ 40,00)

Michael Gordon Oldfield is een Brits popmusicus. In zijn jeugd maakte Oldfield muziek met zijn zus, zangeres Sally, die ook in zijn latere werk nog te horen zou zijn. Met haar vormde hij het folkduo The Sallyangie. In 1969 bracht het duo de LP Children of the Sun uit; Mike was toen zestien jaar. Daarna speelde hij met broer Terry een korte periode in een bluestrio genaamd Barefoot. Kort daarop werd hij lid van "The Whole World", de band van Kevin Ayers, waarin hij bas en gitaar speelde en soms zong.

Oldfields grote doorbraak kwam in 1973 met de LP Tubular Bells, waarop vrijwel alle instrumenten door hemzelf worden bespeeld. Dit album zonder lyrics of losse nummers bevat een mix van verschillende stijlen waarmee Oldfield ook in de rest van zijn carrière zou experimenteren: rock, new age, folk, ambient en blues. Later kwamen ook Afrikaanse stijlen en invloeden van elektronische dansmuziek naar voren.

Tubular Bells werd uitgebracht door Virgin Records, de toen nog beginnende platenmaatschappij van Richard Branson. Branson runde destijds een opnamestudio, "The Manor House", waar Tubular Bells werd opgenomen. Omdat geen enkele van de benaderde platenmaatschappijen verkoop zag in Tubular Bells, besloot Branson zijn eigen Virgin Records op te richten en Tubular Bells werd hierop het eerste album.

In 1974 volgde het album Hergest Ridge, dat gecomponeerd werd in Herefordshire bij een heuvelrug van dezelfde naam. Het album kwam op de eerste plaats van de Britse hitlijst, waarna deze positie drie weken later door Tubular Bells werd ingenomen. Verder volgden in de jaren 1970 de albums The Orchestral Tubular Bells (1975), Ommadawn (1975), Incantations (1978) en Platinum (1979).

In de jaren 1980 scoorde hij enkele hits met toegankelijke liedjes als Moonlight Shadow (1983) en To France (1984). Op beide nummers wordt gezongen door Maggie Reilly.

In 1984 schreef Oldfield de soundtrack voor "The Killing Fields". Met deze soundtrack werd hij genomineerd voor een "Golden Globe". Zijn video-album Islands verscheen in 1987 en werd voorzien van voor die tijd moderne video-animaties.

Aangezien Oldfield van Branson maar beperkte opnametijd kreeg, was Tubular Bells in grote haast opgenomen, wat te horen is aan het simpele arrangement en hier en daar een valse toon. Omdat Oldfield contractueel binnen 25 jaar geen nieuwe opname ervan mocht maken, bracht hij Tubular Bells II (1992) uit, een succesvol, analoog aan zijn debuut opgebouwd album. Het was Oldfields eerste album op een nieuw label: Warner Music. In 2003 werd een opnieuw opgenomen versie van Tubular Bells uitgebracht onder de titel Tubular Bells 2003, als viering van het 30-jarig jubileum van het origineel. Het openingsthema van Tubular Bells is één van Oldfields bekendste nummers geworden. Dit nummer is nog altijd zeer populair, mede door het gebruik ervan in de horrorfilm "The Exorcist".

In 2002 experimenteerde Oldfield met 3D virtual reality, een project genaamd "Music VR" waarbij de muziek een belangrijke rol speelt. Het dat jaar uitgebrachte Tres Lunas bevat naast een audio-cd ook het gelijknamige spel. Tres Lunas werd gevolgd door Maestro (2003), een nieuw virtueel epos. Dit spel was te downloaden via de officiële website van Oldfield. Er is van Maestro geen audio-cd verschenen.

Eind september 2005 bracht Oldfield de 2-CD Light and Shade uit op zijn derde label Mercury Records.

Een autobiografie, getiteld "Changeling", verscheen in mei 2007 bij Virgin Books, vlak voor Oldfields 54e verjaardag.

In 2008 kreeg Oldfield van Virgin Records de rechten over zijn op dat label uitgebrachte albums terug, 35 jaar na de release van het debuutalbum Tubular Bells. Vanaf 2009 worden opnieuw gemixte en gemasterde edities van deze albums inclusief veel bonusmateriaal uitgebracht op Mercury Records. Tubular Bells was hierbij als eerste aan de beurt, een nieuwe uitgave van dat album verscheen in juni 2009.

Oldfield maakte met een optreden deel uit van de openingsceremonie van de Olympische Zomerspelen 2012.

Zijn meest recente studio-album heet Man on the Rocks en dateert van januari 2014. Zes jaar na het klassiek getinte Music of the Spheres, keert Mike Oldfield terug naar rockversies. Man on the Rocks is een productie die aan de klanken van de late jaren 1970 en vroege jaren 1980 herinnert. Hij bespeelt hier veel instrumenten, maar richt zich voornamelijk op gitaar. Onder zijn medewerkers zijn bassist Leland Sklar, toetsenist Matt Rollings, drummer John Robinson, gitarist Michael Thompson en zanger Luke Spiller.

Invoerdatum
31-03-2016 07:54:12
Ingevoerd door
Humphrey56