Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Bachman Turner Overdrive vinyl & cd's (73 geselecteerd van 74)

Bachman-Turner Overdrive (BTO) is een Canadese rockgroep die in de jaren zeventig een reeks hitalbums scoorde. Lees verder

1 2 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 73 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Bachman Turner Overdrive

E53e65b8-6747-11e5-9713-9d8c3b502cc2
Aantal items
74
Aantal curiosa items
Gerelateerd (1)
Oudste item
II (1973)
Nieuwste item
2 Dansant (2012)
Duurste item
The Greatest Rock And Pop Classics - The Private Collection Vol. 4 (€ 8,00)

"Bachman-Turner Overdrive" (BTO) is een Canadese rockgroep die in de jaren zeventig een reeks hitalbums scoorde.

De voorganger van "BTO" was de band "Brave Belt", in 1970 opgericht door "The Guess Who"-leden Randy Bachman en Chad Allan samen met Robbie Bachman en Fred Turner. Men wilde ook Keith Emerson van "The Nice" erbij, maar deze moest wegens ziekte afhaken. Na twee albums werd Allen vervangen door Tim Bachman en veranderde de band haar naam in "Bachman-Turner Overdrive".

BTO bracht hun eerste twee albums in 1973 uit. Van "Bachman-Turner Overdrive II" is "Takin' Care of Business" afkomstig, één van hun grootste hits.

In 1974 werd Tim Bachman vervangen door Blair Thornton. Het derde album van de band "Not Fragile", leverde de wereldhit "You ain't seen nothin' yet", een nummer één hit in onder andere de VS. De jaren erna bracht de band nog enkele succesvolle albums uit. In 1976 kwam de band met het nummer "Lookin' out for # 1" in de top 40 binnen op nummer 29 en kwam niet verder dan de 21ste plaats en hield het 5 weken vol.

In 1977 verliet Randy Bachman de groep, om een solocarrière na te streven. Hij werd vervangen door Jim Clench. De band bracht nog enkele albums uit, maar hield toen op te bestaan.

In 1980 kwam er een reünie, met een rechtszaak tussen broers Bachman over de rechten op de bandnaam tot gevolg. Eén nieuwe groep, geleid door Randy, ging toeren onder de naam "Bachman-Turner Overdrive", een andere, geleid door Robbie, met de andere 'oud-bandleden' Fred Turner, Blair Thornton en Randy Murray, toerde als "BTO".

In 1984 kwam een nieuw studio-album uit. De band bestond uit Randy en Tim Bachman, Fred Turner en Garry Peterson. In 1986 speelde de band als voorprogramma van "Van Halen", een andere rockband met bezettingsproblemen. Fred Turner had toen de band verlaten, om zich bij de "andere" BTO te voegen. Robbie Bachmans "BTO" heeft tot 2004 opgetreden. Beide bands zijn sindsdien niet meer actief.

Invoerdatum
30-09-2015 07:50:20
Ingevoerd door
Humphrey56