Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Cockney Rebel vinyl & cd's (33 geselecteerd van 33)

Steve Harley & Cockney Rebel is een Britse popgroep onder aanvoering van zanger Steve Harley. De band werd bekend in de vroege jaren 70 met hits als Sebastian, Judy Teen en Make Me Smile (Come Up And See Me). Lees verder

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Cockney Rebel

B4c5f840-8e04-11e5-8d25-9b8977a86110
Aantal items
33
Oudste item
Sebastian (1973)
Nieuwste item
Special edition EP (2002)
Duurste item
Sebastian (€ 20,00)

Steve Harley & Cockney Rebel is een Britse popgroep onder aanvoering van zanger Steve Harley. De band werd bekend in de vroege jaren 70 met hits als Sebastian, Judy Teen en Make Me Smile (Come Up And See Me).

Harley had al enige tijd samengewerkt met John Crocker als straatmuzikant voor zij in 1972 de band Cockney Rebel oprichtten. Als drummer werd Stuart Elliott aangetrokken, als bassist Paul Jeffreys en als toetsenist Milton Reame-James. Al na vijf optredens kwamen zij onder contract bij EMI en met het nummer Sebastian hadden zij succes in een aantal Europese landen. Als debuutalbum kwam in 1973 The Human Menagerie uit, volgens veel fans hun beste album.

Al snel werd duidelijk dat Harley de band als zijn begeleidingsband zag en dat de band daardoor geen lang leven beschoren zou zijn. Toch bracht de band enkele hitsingles uit, waaronder Judy Teen en Mr. Soft. De band werd in 1974 verkozen tot "Most Outstanding New Act", maar aan het einde van een succesrijke toer in dat jaar namen alle bandleden op Elliott na ontslag. Harley zou vervolgens met sessiemuzikanten optredens verzorgen voor popprogramma's als "Top of the Pops". Vanaf dat moment zou de band alleen in naam bestaan en betrof het een solo-project van Steve Harley.

Het album The Best Years of Our Lives uit 1974 werd geproduceerd door Alan Parsons, waarvan de hitsingle Make Me Smile (Come Up And See Me).

Na 1974 ging het allemaal wat minder met Harley, op een paar kleine projecten in 1979 en begin jaren 80 na was het rustig rondom de zanger. Eind jaren 80 zou hij opnieuw met het oude Cockney Rebel-repertoire op het podium staan. In de jaren 90 zou hij twee solo-albums uitbrengen, waarna in 2005 weer een album onder de naam Cockney Rebel: The Quality of Mercy. Zijn huidige tourband noemt hij Cockney Rebel Mark III, maar afgezien van drummer Elliott zitten daar geen originele bandleden in.

Invoerdatum
18-11-2015 14:57:37
Ingevoerd door
Humphrey56