Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Ferry, Bryan vinyl & cd's (119 geselecteerd van 126)

Bryan Ferry is een Brits musicus. Hij werd bekend als zanger en songwriter in de rockband Roxy Music, en had daarna een succesvolle solocarrière. Lees verder

1 2 3 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 119 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Ferry, Bryan

48d4adfa-20cd-11e6-9e1b-becf93644f4e
Volledige naam
Bryan Ferry
Geboren
Washington, Tyne and Wear (UK) , 26 september 1945
Aantal items
126
Aantal curiosa items
Gerelateerd (7)
Oudste item
Let's Stick Together (1972)
Nieuwste item
Lust for Life 28 (2013)
Duurste item
Pop Kwartet (€ 60,00)

Bryan Ferry is een Brits musicus. Hij werd bekend als zanger en songwriter in de rockband Roxy Music en had daarna een succesvolle solocarrière.

Ferry werd geboren in een arbeidersgezin en na zijn middelbareschooltijd ging hij talen studeren aan de Universiteit van Newcastle upon Tyne, om vervolgens pottenbakcursussen te gaan geven in Londen. Tegelijkertijd probeerde hij een carrière in de muziek te vestigen. Met dat doel voor ogen richtte hij in 1971, samen met Brian Eno en Graham Simpson, de band Roxy Music op. Met een vaste kern bestaande uit Ferry zelf, Phil Manzanera, Andy Mackay en Paul Thompson en een serie wisselende muzikanten werden zij razend populair. Ze inspireerden wereldwijd duizenden (vroege) punkrockers en legden bovendien een basis voor de new wave. Het nummer Jealous Guy, dat oorspronkelijk door John Lennon werd geschreven, behoorde tot een van hun grootste successen. In de tussentijd hield Ferry ook nog, met succes, een solocarrière in stand.

Naast zijn muzikale succes viel Bryan Ferry ook erg goed in de smaak bij vrouwen. Zo had hij onder andere een relatie met de modellen Amanda Lear en Jerry Hall en met de activiste Lucy Helmore, met wie hij vier zoons kreeg.

Toen Roxy Music in 1983 uit elkaar ging, richtte Ferry zich volledig op zijn solocarrière, waarvoor hij de steun kreeg van het oud-bandlid Paul Thompson. Hij zong nummers van Roxy Music, klassiekers uit de jaren dertig en een aantal nieuwe nummers.

In 2001 werd een Roxy Music-reünie georganiseerd met Ferry, Paul Thompson, Phil Manzanera en Andy Mackay. Samen gingen zij toeren en traden zij in juni 2005 op in Berlijn bij Live 8. Ondertussen bleef Ferry ook solo muziek maken. In 2004 maakte hij bijvoorbeeld de titelsong voor de film "The Porter", waarin hijzelf ook een rol had. In 2007 verscheen zijn album Dylanesque, een langspeler vol Bob Dylan-covers.

Invoerdatum
23-05-2016 10:01:14
Ingevoerd door
Humphrey56