Alle veilingen
×

Welcome back! Whilst you were away we added the functionality to view auctions and bid in pounds.

We are hiring!

Bauer, Frans vinyl & cd's (67 geselecteerd van 69)

Nederlandstalige zanger die in 1992 bekendheid kreeg dankzij een optreden in 'All you need is love'. Brak in 1994 door met 'Als sterren aan de hemel staan', kreeg in 1997 met Marianne Weber de nummer 1-hit 'De regenboog' en had in 2003 dankzij realitysoap Lees verder

1 2 Volgende naar pagina:

Filter:
Icon-shop Te koop
Fotogalerij / Lijst / Vitrine
 
Afbeelding 1 | 2

Tip: wil je alle 67 items toevoegen, selecteer dan geen enkel item en klik op bulk toevoegen.

Bauer, Frans

Volledige naam
Frans Bauer
Geboren
Roosendaal , 30 december 1973
Nationaliteit
Nederlands
Specifiek beroep
Zanger
Aantal items
69
Aantal curiosa items
Gerelateerd (2)
Oudste item
Ben je jong (1987)
Nieuwste item
Zo klein - De mooiste liedjes over dochters en zonen (2013)
Duurste item
Ben je jong (€ 60,00)

In 1987 wilde de 14-jarige Nederlandstalige muziekfan Frans Bauer zijn eigen plaatje opnemen. Hij besloot het telefoonnummer op de achterkant van een plaat van zangeres Stella te draaien, waarna hij de platenmaatschappij van Rini 'Marty' Schreijenberg aan de lijn kreeg. Na een hoop pogingen besloot Schreijenberg Bauers wens uit te laten komen, maar wel op eigen kosten; van zijn eerste single 'Ben je jong' werden slechts 500 exemplaren geperst die Bauer zelf deur aan deur moest zien te verkopen. Door te werken in de aardbeienvelden spaarde hij genoeg geld bij elkaar voor elk jaar een nieuwe single.

In 1992 werd Bauer tijdens een optreden overvallen door Robbert ten Brink van het Veronica-programma 'All you need is love'. Een optreden en de spraakmakende situatie met 2 Diana's die beiden met Frans uit wilden zorgden ervoor dat de naam gevestigd was. In 1993 werd voorzichtig begonnen met een eerste album, maar pas in 1994 bij de release van de single 'Als sterren aan de hemel staan' en het bijbehorende titelloze album brak Bauer definitief door onder het grote publiek.

Invoerdatum
10-08-2014 19:06:15
Ingevoerd door
Samba-boy